North Evia – Samos Pass: «Ένεση» ρευστότητας για τις επιχειρήσεις των νησιών

North Evia – Samos Pass: «Ένεση» ρευστότητας για τις επιχειρήσεις των νησιών

Διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή στη Σάμο; Τριάντα δυο χιλιάδες δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα, σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, να εκδώσουν την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξιοποιώντας την για διαμονή, διατροφή, εσωτερικές μετακινήσεις. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και στοχευμένο μέτρο που θα βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες» δηλώνουν φορείς του τουρισμού στο GRTimes.gr.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Σε λειτουργία τίθεται σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, από τις 12 το μεσημέρι, η πλατφόρμα στην οποία περίπου 32.000 δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν δυο πληγείσες περιοχές, τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Το North EviaSamos Pass, όπως ονομάζεται η άυλη ψηφιακή κάρτα, έχει στόχο την τόνωση των τοπικών κοινωνιών και των επιχειρήσεων του τουρισμού, με τη συγκεκριμένη δράση να έχει προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ, αποτελεί δε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, καθώς επίσης και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιου, με τη συνεργασία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλου.

150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια

Η Βόρεια Εύβοια υπέστη τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές από τις πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου, οι οποίες αποτυπώθηκαν και στην οικονομία του τόπου. Περιουσίες καταστράφηκαν, χιλιάδες στρέμματα και δάση κάηκαν, οι τουρίστες εν μέσω της υψηλότερης τουριστικής περιόδου, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί, και οι ακυρώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Η Βόρεια Εύβοια βρίσκει σιγά σιγά τους βηματισμούς της, και πολλαπλές δράσεις λαμβάνουν χώρα στην περιοχή όπως το Evia Film Project που διοργανώθηκε στα μέσα Ιουνίου, ενώ 1-3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά στο Πευκί η ιστορική αθλητική διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης.

«Το North EviaSamos Pass είναι μια πολύ σημαντική στήριξη για την περιοχή μας, αποτελεί κίνητρο για τον κόσμο αλλά και για τις επιχειρήσεις στις οποίες θα δώσει ώθηση ρευστότητας» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού Θοδωρής Ρουμελιώτης.

Μάλιστα ο Σύλλογος Ξενοδόχων Αιδηψού απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλου για τη συνεχή στήριξή του στις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας και για την υλοποίηση του προγράμματος North Evia Pass.

Ο κ. Ρουμελιώτης εξηγεί ότι η άυλη ψηφιακή κάρτα, η οποία θα αντιστοιχεί σε 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο, θα μπορεί να αξιοποιηθεί για διαμονή, διατροφή και τοπικές μετακινήσεις.

Σχετικά με τα μηνύματα της φετινής σεζόν, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού δηλώνει πως ο Ιούνιος κινήθηκε αρκετά καλά, «σίγουρα βοήθησε και το Evia Film Project» προσθέτοντας πως ο Ιούλιος δείχνει θετική πορεία τόσο από Βαλκάνια, κυρίως Ρουμανία, αλλά και από τον εγχώριο τουρισμό.

300 ευρώ για τη Σάμο

Η Σάμος, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, η γενέθλια γη του μαθηματικού και φιλοσόφου Πυθαγόρα – θεμελιωτή της μουσικής και της σύγχρονης μαθηματικής σκέψης, και του αστρονόμου Αρίσταρχου, υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί τον Οκτώβριο του 2020.

«Το North Evia – Samos Pass είναι ένα πολύ σημαντικό και στοχευμένο μέτρο» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Μάνος Βαλής εξηγώντας πως η άυλη ψηφιακή κάρτα που ανοίγει σήμερα για τους δικαιούχους, θα «φέρει χρήματα μέσα στο νησί, στην εστίαση, στη διαμονή, στις μετακινήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Βαλή, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, ήδη υπάρχουν κάποιες προκρατήσεις, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που τηλεφωνούσαν τις προηγούμενες ημέρες ρωτώντας να μάθουν πότε ανοίγει η συγκεκριμένη πλατφόρμα.

«Ουσιαστικά, πληρώνοντας μόνο τα εισιτήρια, μπορεί κανείς να μείνει 4 μέρες δωρεάν σε τριάστερο ξενοδοχείο» δηλώνει ο κ. Βαλής προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει σημαντικά την οικονομία του νησιού.

Στα νούμερα του 2019

Σχολιάζοντας την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου δηλώνει ικανοποιημένος με τα νούμερα να πλησιάζουν τα αντίστοιχα του 2019. «Στόχος είναι να φτάσουμε το 2019 που ήταν μια πολύ καλή χρονιά» δηλώνει ο κ. Βαλής λέγοντας πως ο Μάιος είχε μια μείωση της τάξεως του 10%-15% σε σχέση με το 2019, ωστόσο ο Ιούνιος αλλά και Ιούλιος έως Σεπτέμβριο δείχνουν ανοδική πορεία, «5%- 15% ανάλογα την μονάδα» προσθέτει.

Ο βασικός όγκος των τουριστών στη Σάμο είναι Ολλανδοί, Σκανδιναβοί, Γερμανοί, Βέλγοι, Ιταλοί ενώ οι Έλληνες θα ξεκινήσουν από τον Ιούλιο με αποκορύφωμα 1-20 Αυγούστου.

Οι τέσσερις περίοδοι του προγράμματος

Η δράση North Evia – Samos Pass η οποία ανοίγει σήμερα, 30 Ιουνίου, μέσα από την πλατφόρμα vouchers.gov.gr, χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις, κατά τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να αιτούνται την έκδοση των άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών και να τις χρησιμοποιούν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Ειδικότερα, το πρόγραμμα διαρθρώνεται ανά μήνα, ως εξής:

1η Φάση – Υποβολή αίτησης Πέμπτη 30 Ιουνίου, Περίοδος χρήσης κάρτας έως 31 Ιουλίου 2022

2η Φάση – Υποβολή αίτησης 25-29 Ιουλίου, Περίοδος χρήσης κάρτας έως 31 Αυγούστου 2022

3η Φάση – Υποβολή αίτησης 25-31 Αυγούστου, Περίοδος χρήσης κάρτας έως 30 Σεπτεμβρίου 2022

4η Φάση – Υποβολή αίτησης 26/09 -10 Οκτωβρίου, Περίοδος χρήσης κάρτας έως 31 Οκτωβρίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

North Evia – Samos Pass: Αύριο μετά τις 12:00 ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις-Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Σάμος – Β. Εύβοια: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση για διακοπές – Τα ποσά ανά περιοχή

Βόρεια Εύβοια – Αιδηψός: Επανασύσταση του προορισμού για διακοπές όλο τον χρόνο

ΕΟΤ: Τουριστική καμπάνια ύψους 2 εκατ. ευρώ – Αυτά είναι τα πέντε νησιά

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top