Μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για την απλή αναλογική και «δεύτερη εντολή στην προκοπή»

Μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για την απλή αναλογική και «δεύτερη εντολή στην προκοπή»

Αναγνωρίζοντας ότι το ζήτημα της ακρίβειας είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο την ελληνική κοινωνία, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλυσε τις διαστάσεις της κυβερνητικής πολιτικής και τα επιτεύγματα της πρώτης τετραετίας δικής του διακυβέρνησης, προδιαγράφοντας ταυτόχρονα διακριτικά στόχους μιας νέας τετραετίας, προανήγγειλε νέο ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων για το 2024 και χαρακτήρισε σημαντική την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Εγκαινιάζοντας σειρά συνεντεύξεων τύπου η πρώτη εκ των οποίων είχε αντικείμενο την Οικονομία, την Ανάπτυξη και την Αγορά Εργασίας επικαλέστηκε στοιχεία για να δώσει απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που δέχθηκε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης θεματικής και τόνισε: «Αν έπρεπε να κάνω μία συνολική επισκόπηση θα σας έλεγα ότι όταν έλεγα προεκλογικά ότι ο κ. Τσίπρας είχε αφανίσει την ελληνική κοινωνία και πρωτίστως τη μεσαία τάξη και εμείς θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά τα οποία τους πήρε ο κ. Τσίπρας είμαστε απολύτως συνεπείς στην προεκλογική μας δέσμευση.

Από κει και πέρα η αποκλιμάκωση των έμμεσων φόρων για την επόμενη τετραετία εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός θα μπορεί να συζητηθεί στα πλαίσια των δημοσιονομικών περιορισμών και των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού βάσει του σχεδίου που θα έχουμε για την επόμενη τετραετία».

Επεσήμανε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μια αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, πως έχει υπάρξει μια συγκράτηση στις τιμές των καυσίμων και πως το κύριο μέλημα της κυβέρνησης αφορά τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως με σειρά μέτρων απενεργοποιήθηκαν πληθωριστικές βόμβες με σημαντικότερη αυτή που αφορούσε στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πρόσθεσε πως για την αισχροκέρδεια υπάρχουν νομοθετικά και ρυθμιστικά εργαλεία ώστε να γίνονται πιο αποτελεσματικοί έλεγχοι.

Παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν μείωση της ανεργίας των νέων και των γυναικών, τόνισε ότι είναι εφικτή η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το 2023 αλλά και ότι επενδυτικοί οίκοι και αγορές περιμένουν να δουν τι θα γίνει στις εκλογές.

Αναφέρθηκε στην πολύ θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και στο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον όπως και στη σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Είπε πως τα ταμειακά αποθέματα του ελληνικού δημοσίου είναι σήμερα 39 δισεκ. ευρώ χωρίς μάλιστα να είναι αποτέλεσμα υπερφορολόγησης της παραγωγικής οικονομίας σε αντιπαραβολή με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Για τις αυξήσεις των μισθών στις επιχειρήσεις είπε ότι μπορούν και θα είναι καλύτερες ειδικά για ανταγωνιστικές, περιζήτητες ειδικότητες.

Επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2024. «Ναι, θα έχουμε νέο ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων το 2024», είπε υπογραμμίζοντας πως έχουν επιπλέον γίνει στοχευμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους τομείς του δημοσίου.

Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περιπέτειες ακυβερνησίας

Μιλώντας χθες το απόγευμα στην εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι μέσα σε 42 μήνες η Ελλάδα έγινε ισχυρότερη γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, θωρακίζοντας την άμυνά της, περνώντας από την καθήλωση στην ανάπτυξη, στηρίζοντας το εισόδημα, προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας υπογραμμίζοντας ότι αν μέχρι τώρα έγιναν πολλά μένει να γίνουν πολλά περισσότερα ειδικά για τη νέα γενιά.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περιπέτειες ακυβερνησίας» και χαρακτήρισε «παγίδα»’ την απλή αναλογική που όπως είπε «πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης», ώστε από «νάρκη, για μία δεύτερη φορά στη συμφορά», να γίνει «ισχυρή εντολή για δεύτερη εντολή στην προκοπή».

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στις 10:30 στην τελετή παράδοσης των έργων Ασφαλείας Προμηθειών και Πληροφοριών (SSI – Security of Supply and Information) και του 5ου αεροσκάφους F-16 VIPER στην Πολεμική Αεροπορία, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα Βοιωτίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μητσοτάκης: Η απλή αναλογική να μετατραπεί από παγίδα σε εφαλτήριο νίκης (ΦΩΤΟ)

Π.Τσαπανίδου: «Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να μιλήσει για μισθούς μετά από ένα χρόνο αισχροκέρδειας»

Μητσοτάκης: Θα επισκεφθεί την Ιαπωνία συνοδευόμενος από επιχειρηματίες

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο Κ. Μητσοτάκης με θέμα: Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top