Στα εθνικά, στα έργα και στους νέους ρίχνει το βάρος ο Μητσοτάκης

Στα εθνικά, στα έργα και στους νέους ρίχνει το βάρος ο Μητσοτάκης

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Όλες αυτές τις ημέρες το ζήτημα των υποκλοπών έπαιξε πολύ ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας, καθώς αποτέλεσε και αποτελεί ακόμα την «σημαία» της αντιπολίτευσης είτε αυτή λέγεται ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ρίξει το βάρος στην συγκεκριμένη υπόθεση την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση προχωράνε μπροστά με άλλες προτεραιότητες, καθώς η υπόθεση των υποκλοπών έχει πάρει τον δρόμο της.

Ο πρωθυπουργός έχει στο επίκεντρο για τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα για τον Βορρά τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, είτε αυτά αφορούν υποδομές, οδικούς άξονες, μετρό Θεσσαλονίκης κτλ., είτε αφορούν σε μεγάλες και εμβληματικές επενδύσεις σε τομείς που η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα έχουν στρατηγικό πλεονέκτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός – Επαφές ενόψει ΔΕΘ

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ θα συνδυαστεί με πολύ σημαντικές ανακοινώσεις που θα αφορούν σε πολύ μεγάλο φάσμα πολιτών της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης άλλωστε απορροφούν μετά από πολλά χρόνια ένα σημαντικό κομμάτι των πόρων του ΕΣΠΑ, ενώ μεγαλώνει η συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στη συμμετοχή της στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από την άλλη πλευρά οι αθλητικές υποδομές με την κατασκευή των γηπέδων ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή θα δώσουν άλλο τόνο στην παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη, στην οποία ας μην ξεχνάμε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία κέρδιζε πανηγυρικά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας το 2019, στην Α’ Θεσσαλονίκης υπολειπόταν το ποσοστό της κατά περισσότερες από 4(!) ποσοστιαίες μονάδες αυτό του συνολικού της αποτελέσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ενόψει της έναρξης της 86ης ΔΕΘ

Τα εθνικά θέματα πολύ ψηλά

Ο Μητσοτάκης θα ανεβάσει τους τόνους σε σχέση με τους εξωτερικούς εχθρούς, άλλα και σε σχέση με όσους ηθελημένα ή άθελα γίνονται «πομποί» τους στο εσωτερικό της χώρας. Ο πρωθυπουργός, έχοντας στο ενεργητικό του την επιτυχημένη αντιμετώπιση της απόπειρας εισβολής μεταναστών στον Έβρο και την σημασία που είχε τότε και σήμερα η στάση της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική πίεση στα σύνορα, θα “επενδύσει” περαιτέρω σε αυτό το πεδίο πολιτικής, το οποίο είναι προνομιακό για την κυβέρνηση.

Ο Μητσοτάκης καταλαβαίνει τη σημασία που έχουν για τους πολίτες τα ελληνοτουρκικά και στην παρούσα συγκυρία με την ενεργειακή κρίση, την σημασία που έχουν τα κοιτάσματα τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει η Ελλάδα, αλλά και ο ρόλος της ως κόμβος μεταφοράς ενέργειας. Αυτά είναι στοιχεία τα οποία θα αξιοποιήσει φέρνοντας τα στο προσκήνιο.

Πολιτικές υπέρ των νέων

Τέλος, το πεδίο στο οποίο θα κινηθεί πολύ έντονα τις ημέρες της ΔΕΘ έχει να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι εξαγγελίες θα αφορούν τόσο την αγορά εργασίας, όσο και την δυνατότητα απόκτησης στέγης. Οι νέοι θα είναι ένας από τους άξονες στους οποίους θα ξεδιπλωθεί η κυβερνητική πολιτική και από σήμερα κιόλας που θα είναι ο Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη αυτό θα γίνει σαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός – Επαφές ενόψει ΔΕΘ

 ΝΔ: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ενόψει της έναρξης της 86ης ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πυρκαγιά στη χωματερή ογκωδών στον Εύοσμο (VIDEO-ΦΩΤΟ)

SEREXPO – Επιμελητήριο Σερρών: «Αέρας» εξωστρέφειας με ελληνικές και ξένες συμμετοχές

«Το Πιροσκί» φέρνει τις παραδοσιακές γεύσεις του Πόντου στην Αγορά Μοδιάνο

Εύοσμος: Παρέμβαση γονέων στο δημοτικό συμβούλιο κατά της συστέγασης 24ου και 19ου Δημοτικού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top