Φοιτητικό κάμπινγκ στο Ποσείδι: «Αναμένουμε πάνω από 10.000 φοιτητές το καλοκαίρι»

Φοιτητικό κάμπινγκ στο Ποσείδι: «Αναμένουμε πάνω από 10.000 φοιτητές το καλοκαίρι»

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Τα νούμερα του 2019 περιμένουν οι υπεύθυνοι να «πιάσει» φέτος το φοιτητικό κάμπινγκ του ΑΠΘ στο Ποσείδι της Καλάνδρας στη Χαλκιδική. Ο Ιούλιος προβλέπεται ο πιο «καυτός» μήνας.

«Οι τελευταίες ενδείξεις μας δείχνουν ό,τι μόλις ανοίξει η κατασκήνωση θα «τρέξουν» να την επισκεφτούν. Ιδίως οι πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές του ΑΠΘ που δεν επισκέφτηκαν το κάμπινγκ στο Ποσείδι τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας του κορωνοϊού είναι και οι πρώτοι που θέλουν να «ζήσουν» την εμπειρία» τονίζει στο GRTimes.gr ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος Επιτροπής της Κατασκήνωσης στο Ποσείδι, Νικόλαος Καντηράνης.

Οι φοιτητές θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας , camping.auth.gr, να ενημερώνονται αναλυτικά για όλες τις εξελίξεις ή να παρακολουθούν τις αναρτήσεις μέσω των social media που έχει δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο. Όσον αφορά, τον κορωνοϊό θα τηρούνται όλα τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εξειδικευθεί από τον ΕΟΔΥ, ενώ θα πραγματοποιείται συχνή απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων.

Περισσότεροι από 10.000 χιλιάδες φοιτητές αναμένεται να επισκεφτούν την κατασκήνωση

«Αναμένουμε τις επισκέψεις του 2019. Η κατασκηνωτική περίοδος θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, διότι ανοίγουμε μετά από δύο χρόνια. Η κατασκήνωση είναι κατεξοχήν το σήμα κατατεθέν του ΑΠΘ το καλοκαίρι, γιατί χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα το επισκέπτονται και συνήθως περισσότερες από μία φορές. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις επισκέψεις, που φέρεται πως θα ξεπεράσουν τις 10.000 για φέτος. Επιπλέον, περιμένουμε πως το πρώτο 20ημερο του Ιουλίου η επισκεψιμότητα θα «χτυπήσει» ταβάνι» συμπληρώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος Επιτροπής της Κατασκήνωσης στο Ποσείδι της Καλάνδρας.

Επιπλέον, ο κ. Καντηράνης πρόσθεσε ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής θα πάρουν επιτέλους μία μεγάλη οικονομική «ανάσα», διότι η επαναλειτουργία του συγκεκριμένου κάμπινγκ στο Ποσείδι θα ανεβάσει αρκετά τα κέρδη των τοπικών επιχειρήσεων.

Δίχως προβλήματα η έναρξη – «Περιμένουμε φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα»

Ελάχιστες οι πιθανότητες να μην ανοίξει το φοιτητικό κάμπινγκ του ΑΠΘ στο Ποσείδι «δίνει» μέσω του GRTimes.gr ο Νίκος Καντηράνης. «Αυτή την περίοδο τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το άνοιγμα της κατασκήνωσης. Τα θέματα της συντήρησης και του καθαρισμού έχουν προχωρήσει και ουσιαστικά θα γίνουν και πάλι καθημερινότητα. Επίσης, δεν θα γίνουν καθόλου αλλαγές στον χώρο».

Τέλος, διευθέτησε τη σειρά προτεραιότητας με την οποία θα επισκεφτούν όσοι επιθυμούν την κατασκήνωση, δίνοντας την πρωτοκαθεδρία στους φοιτητές και το προσωπικό του ΑΠΘ. Ωστόσο, σχολίασε και την επιθυμία των υπολοίπων που θα ήθελαν να την επισκεφτούν. «Μετά από μία συγκεκριμένη ημερομηνία η κατασκήνωση θα είναι διαθέσιμη για όλους τους φοιτητές της χώρας, Δεν θα πούμε σε κανέναν όχι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοίγει μετά από δύο χρόνια η κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι

Αγ. Συρίγος: Η αστυνομία θα μείνει στο ΑΠΘ όσο χρειαστεί-Άμεσα ξεκινούν περιπολίες της ΟΠΠΙ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΑΠΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών στη ΣΘΕ – Επιχείρησαν να εισβάλλουν στο εργοτάξιο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Διαδικτυακά τα μαθήματα στο Τμήμα Γεωλογίας, λόγω των έργων στη βιβλιοθήκη

«Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια διακονίας» – Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στο ΑΠΘ

Ξεκινούν περιπολίες οι ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ: Τί προβλέπει το σχέδιο «Βιβλιοθήκη»

Εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ: «Υπερβαίνοντας τον σεξιστικό λόγο στη δημόσια σφαίρα»

ΑΠΘ: Επίτιμος Διδάκτορας Τμήματος της Θεολογικής Σχολής θα αναγορευτεί ο Βλάσιος Φειδάς

Έρευνα ΑΠΘ: Κατά 50% τουλάχιστον θα αυξηθεί στην Ελλάδα ως το 2050 ο πληθυσμός υπό τον κίνδυνο της ελονοσίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top