Στους δρόμους οι djs της Θεσσαλονίκης: «Θέλουμε πίσω τη δουλειά μας-Δεν μας δίνουν αποζημίωση» (VIDEO)

Στους δρόμους οι djs της Θεσσαλονίκης: «Θέλουμε πίσω τη δουλειά μας-Δεν μας δίνουν αποζημίωση» (VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στον Λευκό Πύργο πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Πρόκειται για μια ακόμη κινητοποίηση που γίνεται από djs της πόλης λόγω των μέτρων που έχει επιφέρει το νέο lockdown και όπως τονίζουν, ουσιαστικά έχουν μείνει άνεργοι χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, αναφέρουν ότι μπορεί τα καταστήματα εστίασης και οι ίδιοι να πλήττονται για μια ακόμη φορά οικονομικά, ωστόσο, συνεχίζουν να γίνονται συναυλίες. «Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι ενώ υπάρχει lockdown και έχουμε βγει βίαια σε ανεργία δεν μας δίνουν χρήματα. Δεν μας δίνουν καμία αποζημίωση», τόνισε ο Μανώλης Σταυρουλάκης, dj και ραδιοφωνικός παραγωγός. «Ζητάμε να δοθούν χρήματα για την αναστολή ή να δουλέψουμε κανονικά με το ωράριο των καταστημάτων σεβόμενοι όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα», σημείωσε.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε:

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Σωματείου, Χρήστος Καλτσάς, ζητούν να ανοίξει η μουσική στην εστίαση και αν αυτό δεν γίνει, να δοθεί αποζημίωση από την πρώτη μέρα αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων. «Έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι. Το μέτρο είναι άδικο γιατί έχουνε κλείσει εμάς που τηρούμε τα μέτρα, όσο γίνεται περισσότερο, και έχουν αφήσει τις συναυλίες που με τρεις χιλιάδες κόσμο δεν γίνεται να κρατήσεις οποιοδήποτε μέτρο», ανέφερε.

Πρόσθεσε δε, ότι πολλά καταστήματα δε μπορούν να ανοίξουν και ακόμα περισσότερα δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά ή έχουν μείωση τζίρου. «Αυτό το μέτρο θίγει όλο τον κλάδο της εστίασης», τόνισε, με τη Θεσσαλονίκη να μετρά περισσότερα από 200 μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όπως είπε.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε:

«Ήρεμα και ειρηνικά διαμαρτυρόμαστε για τη διακοπή της μουσικής, ενώ οι περισσότεροι djs έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο dj Ελευθέριος Γαλής, σημειώνοντας ότι την ώρα που η μουσική έχει σταματήσει εδώ και ημέρες, υπάρχουν κάποιες συναυλίες που γίνονται συνεχόμενα. «Είναι άδικο αυτό για εμάς, γιατί και εμείς από αυτό ζούμε, έχουμε οικογένειες, τα έξοδα τρέχουν». Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ότι με μια φράση αυτό που λένε είναι ότι: «Θέλουμε τις δουλειές μας πίσω».

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ