Το ενοποιημένο προσχέδιο δράσης της κυβέρνησης για το 2023 στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Το ενοποιημένο προσχέδιο δράσης της κυβέρνησης για το 2023 στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Συνεδριάζει στις 11:00, υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Στην ατζέντα του ξεχωριστή θέση κατέχει η εισήγηση από τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο, σχετικά με το ενοποιημένο προσχέδιο δράσης της κυβέρνησης για το 2023 και τα σχέδια δράσης των υπουργείων. Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν τη σπουδαιότητά του, ακριβώς γιατί ουσιαστικά ενσωματώνει όλες τις βασικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις για την επόμενη χρονιά από όλα τα υπουργεία. Επισημαίνουν ότι πρόκειται για εφαρμογή του επιτελικού κράτους κι αποτελεί οδικό χάρτη σε μία εποχή με πολλές και μεγάλες εξωγενείς προκλήσεις.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης πέραν των εισηγήσεων θα παρουσιαστούν νομοθετικές πρωτοβουλίες μεταξύ των οποίων ο κώδικας φορολογικής διαδικασίας, από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, που φέρει ξεχωριστή βαρύτητα γιατί εκσυγχρονίζει και απλοποιεί το πλαίσιο φορολόγησης.

Όλα τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

Εισήγηση από τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο σχετικά με το Ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της Κυβέρνησης για το 2023 – Σχέδια δράσης των Υπουργείων

Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για τον Προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2023

Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των δεσμευμένων και δημευμένων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, β) Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για την ίδρυση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για την επιλογή προέδρου και συμβούλων της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων για την εκτέλεση έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας

Ενημέρωση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Οικονόμου για το Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης.

Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης στη συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ στην Κρήτη

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κρήτη για να λάβει μέρος και να μιλήσει στις 19:00 στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Study Days του EPP Group) που θα πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από την πολιτική οικογένεια του ΕΛΚ, που είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με στόχο τη χάραξη στρατηγικής για ολόκληρο το κοινοβουλευτικό έτος. Από τα θέματα που έχουν οριστεί στην ατζέντα, ξεχωρίζει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Οι διαδικασίες της συνάντησης θα εκκινήσουν με την εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον αντιπρόεδρο του EΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ το παρών θα δώσει και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ Αθανάσιος Μπακόλας.

Στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης της ΚΟ του ΕΛΚ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο τ. επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα.

Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών σχέσεων και ΕΕ της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Στις εργασίες των Study Days θα συμμετάσχουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Προσκεκλημένοι στην εναρκτήρια εκδήλωση είναι και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κ. Μητσοτάκης: Η προσπάθεια στήριξης των ατόμων με αναπηρία δεν είναι φωτοβολίδα αλλά πολιτική με διασφαλισμένους πόρους (VIDEO)

Κ. Μητσοτάκης για Π. Μπακογιάννη: «Τριάντα τρία χρόνια μετά, φάρος για όλους η σκέψη και η προσφορά του»

Στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας των ΚΕΠΑ σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

Τσακαλώτος: Όταν ο Μητσοτάκης λέει “το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε” μπορεί να μας εξηγήσει το “εμείς”;            

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top