Ζωτικής λειτουργίας η ειδικότητα του αναισθησιολόγου για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Ζωτικής λειτουργίας η ειδικότητα του αναισθησιολόγου για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Με το σταγονόμετρο «εμφανίζονται» οι αναισθησιολόγοι στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα στα χειρουργεία, όπως η ακύρωση μεταμόσχευσης ασθενή με μόσχευμα 27χρονου δότη στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ. στο «Ιπποκράτειο».

Ειδικότητα ζωτικής λειτουργίας ενός νοσοκομείου θεωρείται αυτή την περίοδο ο αναισθησιολόγος, διότι οι συγκεκριμένοι γιατροί που εργάζονται στο ΕΣΥ είναι ελάχιστοι σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, όπως συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου εργάζονται μόνο εννέα και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα, με αποτέλεσμα να μείνουν μόνο εφτά.

«Το θέμα με τους αναισθησιολόγους στο «Ιπποκράτειο» είναι πιο έντονο από ποτέ. Είναι ένα νοσοκομείο με εξιδεικευμένα τμήματα, όπως παιδιατρικά, επείγοντα περιστατικά, αλλά και χιλιάδες χειρουργεία. Οι κανονικές θέσεις εργασίας είναι 27, οι πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου είναι για 40, ωστόσο υπήρχαν μόνο εννέα και με δύο συνταξιοδοτήσεις θα μιλάμε για εφτά άτομα» τονίζει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος.

Επιπλέον, ο κ. Καραχρήστος πρόσθεσε πως δεν γίνεται άλλο να στηριζόμαστε σε γιατρούς που συνταξιοδοτούνται σε 2-3 χρόνια, αν και από τη μία βοηθούν απεριόριστα με την εμπειρία τους, ωστόσο χρειάζονται ξεκούραση.

Όσον αφορά τις προκηρύξεις τεσσάρων θέσεων στην ειδικότητα του αναισθησιολόγου στο «Ιπποκράτειο», συμπλήρωσε ότι οι τρεις ήταν για επιμελητές και η μία για διευθυντή. «Θετικό που προκήρυξαν τέσσερις θέσεις, όμως στο ΕΣΥ δεν υπάρχουν πια τα κίνητρα για να δουλέψει κανείς, αλλά αντικίνητρα. Εφόσον ένας συνάδελφος θελήσει να μπει στο ΕΣΥ, γνωρίζει ήδη πως θα κάνει 15-20 εφημερίες το μήνα και απλήρωτες. Έχουμε να πληρωθούμε τις εφημερίες μας εδώ και έξι μήνες, αλλά η Κυβέρνηση ζητάει να βάλουμε «πλάτη». Πολλοί συνάδελφοι είναι στα όρια της παραίτησης, γιατί τα εξαντλητικά ωράρια τους έχουν φτάσει στα «όριά» τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την αδυναμία μεταμόσχευσης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top