ΑΠΘ: Άγνωστοι ρήμαξαν τα πάντα στον χώρο εργασιών της νέας βιβλιοθήκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Άγνωστοι ρήμαξαν τα πάντα στον χώρο εργασιών της νέας βιβλιοθήκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σπασμένοι υαλοπίνακες ακόμη και στα ασανσέρ, γκρεμισμένο τοίχοι, σωλήνες σκαλωσιών διάσπαρτες τριγύρω, διαλυμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, κατεβασμένα κιγκλιδώματα από τα παράθυρα, συνθήματα με σπρέι, παρατημένοι πυροσβεστήρες…

Τίποτα δεν άφησαν όρθιο στο διάβα τους άγνωστοι βάνδαλοι οι οποίοι τα ξημερώματα εισέβαλαν στον χώρο εργασιών της νέας βιβλιοθήκης του ΑΠΘ εκεί όπου κάποτε στεγαζόταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Όπως μπορείτε να δείτε από τα βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes οι βάνδαλοι πιθανότατα με βαριοπούλες και άλλα αντικείμενα διέλυσαν τα πάντα.

Από την οργή τους δε σώθηκαν ούτε διπλανά γραφεία σχολών του ΑΠΘ, πίνακες ανακοινώσεων, αλλά και ασανσέρ.

Οι πρυτανικές αρχές σε συνεργασία με τους μηχανικούς του έργου κάνουν μέχρι αυτή την ώρα απολογισμό των ζημιών, αν και εκ πρώτης όψεως ότι χτίστηκε κατά το διάστημα της Μ. Εβδομάδας μέχρι και σήμερα, τίποτα δεν έμεινε όρθιο.

Χαρακτηριστικές ήταν οι κουβέντες του συντηρητή των δύο ανελκυστήρων που υπάρχουν στο χώρο και ο οποίος βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να κάνει μια πρώτη αυτοψία για το μέγεθος των ζημιών, για τις οποίες ενημέρωσε άμεσα τις πρυτανικές αρχές. “Θα πρέπει να ξαναγίνουν πράγματα από την αρχή”, είπε μεταξύ άλλων.

Παπαϊωάννου: Η βιβλιοθήκη θα γίνει

“Υπάρχει σημαντική καταστροφή δημόσιας περιουσίας και δρομολογούνται ήδη οι προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες. Το δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο, για να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά του, για να στηρίζει η χώρα την πρόοδο της στους αποφοίτους μας.

Απέναντι στον φορολογούμενο, την πατρίδα μας και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας που έχουν εμπιστευτεί το μέλλον τους σε μας, λογοδοτούμε όσοι υπηρετούμε το ΑΠΘ, από κάθε θέση ευθύνης. Όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα αν ανήκουμε στην πλευρά της δημοκρατικής νομιμότητας απέναντι στην τρομοκρατία της κουκούλας.

Η βιβλιοθήκη θα γίνει και έχω εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου ότι καμία αξιόποινη πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου αναφερόμενος στα γεγονότα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Κατέστρεψαν με βαριοπούλες τον χώρο που γίνεται η βιβλιοθήκη (ΦΩΤΟ)

ΑΠΘ: Τρεις προσαγωγές ατόμων για το πρώην «Στέκι στο Βιολογικό»

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς τα ξημερώματα στο κέντρο – 10 προσαγωγές

ΑΠΘ: Τέλος της πρώτης φάσης εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην “Στέκι στο Βιολογικό” (ΦΩΤΟ)

ΑΠΘ: Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών στη ΣΘΕ – «Έξω από τις σχολές η Αστυνομία» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών έξω από την Πρυτανεία για την αστυνομική παρουσία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από τη ΣΘΕ (VIDEO)

Ν. Παπαϊωάννου: Η βιβλιοθήκη θα κατασκευαστεί και θα αποδοθεί κανονικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Τ. Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή βιβλιοθήκης 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top