Σε πλήρη λειτουργία ο ιστότοπος της κρατικής αρωγής arogi.gov.gr

Σε πλήρη λειτουργία ο ιστότοπος της κρατικής αρωγής arogi.gov.gr

Τέθηκε σε λειτουργία ο ανανεωμένος ιστότοπος της κρατικής αρωγής (arogi.gov.gr), στον οποίο είναι συγκεντρωμένο το σύνολο των μέτρων στήριξης που προωθεί η κυβέρνηση στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Όπως επισημαίνουν πηγές, μέσω του site, οι πληγέντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση πρώτης αρωγής, όπου προβλέπεται. Παράλληλα, μπορούν να έχουν ενημέρωση τόσο για το νομικό πλαίσιο της κρατικής αρωγής -ξεχωριστά για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες- αλλά και για τα εξειδικευμένα μέτρα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται για κάθε πληγείσα περιοχή. Ο ιστότοπος -όπως επεσήμανε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος- είναι σχεδιασμένος ώστε να είναι απλός και φιλικός προς τον χρήστη, και στοχεύει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε με τις μεγάλες πυρκαγιές του 2021 και έκτοτε αποτέλεσε χρήσιμο εργαλείο για τους πληγέντες στους σεισμούς σε Αρκαλοχώρι, Σάμο και Θεσσαλία, αλλά και τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Πεντέλη, Μέγαρα, Βρίσα και Κρέστενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Καλίν με τον Σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ-«Γκρίνια» για F-16 και Ελλάδα (VIDEO)

Δένδιας για Τουρκία: Έτοιμοι για εποικοδομητικό διάλογο, αλλά και για όλα τα ενδεχόμενα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top