Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τους εξορκισμούς στην Αριστοτέλους (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τους εξορκισμούς στην Αριστοτέλους (VIDEO)

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους εξορκισμούς που έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Οι συγκεκριμένη τελετή διοργανώθηκε από την «Εκκλησία των Εθνών», στο κέντρο της πόλης.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα ανέθεσε την έρευνα στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να διακριβωθεί εάν τελέστηκε διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά και το εάν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσυλυτισμού.

Στο πρώτο στάδιο θα κληθεί ο αρμόδιος του δήμου Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να καταθέσει σχετικά με το εάν έχει δοθεί άδεια για την εκδήλωση.

Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα και ενημερώθηκε η Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, πραγματοποιήθηκαν τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Αριστοτέλους.

Πιο συγκεκριμένα, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, στήθηκαν η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. Αρκετά άτομα, όπως φαίνεται και στο βίντεο του GRTimes, συμμετείχαν στο τελετουργικό.

Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί. «Get out, get out» ακουγόταν να φωνάζει ένας εκ των διοργανωτών, μπροστά από μια γυναίκα, κατά τη διάρκεια της τελετής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top