Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι κόβουν ξύλα παράνομα για να ζεσταθούν-Εντατικές περιπολίες από το Δασαρχείο

Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι κόβουν ξύλα παράνομα για να ζεσταθούν-Εντατικές περιπολίες από το Δασαρχείο

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Στην -παράνομη- κοπή ξύλων από δένδρα του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης προχωρούν επιτήδειοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν την προσωπική τους θέρμανση.

Ειδικότερα, όπως λέει στο GRTimes η αναπληρώτρια προϊστάμενη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, Σουλτάνα Καλαϊτζή, «παράνομη κοπή συνέβαινε στο παρελθόν και συμβαίνει ακόμη, πάντοτε περιστασιακά».

Αναφέρει σχετικά ότι, «έχουμε αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα, τα οποία συναντάμε κυρίως σε δάση όπως εκείνο του Λαγκαδά και πιο σπάνια στο δάσος της Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με την ίδια, ωστόσο, «είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους ζητήματα, κάνοντας περιπολίες πρωί και βράδυ στις δασικές εκτάσεις».

Σε ό,τι αφορά, τώρα, τις περιπτώσεις όπου έχουν εντοπιστεί επιτήδειοι, η κ. Καλαϊτζή τονίζει πως «το καταγγέλλουμε αμέσως και επιλαμβάνονται οι εκπρόσωποι του νόμου», σημειώνοντας ακόμη ότι «για όσους κόβουν παράνομα ξύλα, προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση του διπλώματος του οδηγού αλλά και των πινακίδων του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε, κατάσχεση των εργαλείων του παραβάτη και, φυσικά, αφαίρεση της ποσότητας που έχει υλοτομηθεί».

Η αναπληρώτρια προϊστάμενη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζει επιπλέον πως το Δασαρχείο πραγματοποιεί κοπές συγκεκριμένων δένδρων προκειμένου να διανείμει καυσόξυλα σε δικαιούχους κατοίκους ορεινών περιοχών.

Λέει ακόμη πως «φέτος, η ανάγκη και άρα η ζήτηση για ξύλα φαίνεται ότι έχει αυξηθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης. Εμείς από πλευράς μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθούμε τους ανθρώπους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη-Θέρμανση: «Έκαναν φτερά» 20 τόνοι καυσόξυλα που θα μοιράζονταν σε κατοίκους!

Πολυκατοικίες: Τι συμβαίνει με περσινά «φέσια»-Θα γίνει τελικά η (επι)στροφή στο πετρέλαιο;

Φυσικό αέριο-Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι συμφέρει περισσότερο και πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top