3-5 Πηγάδια: Υπογράφηκε η σύμβαση εκμίσθωσης για το χιονοδρομικό κέντρο

3-5 Πηγάδια: Υπογράφηκε η σύμβαση εκμίσθωσης για το χιονοδρομικό κέντρο

Και με τη ‘βούλα’ πλέον το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, στο όρος Βέρμιο, μισθώνεται για τα επόμενα 23 χρόνια στην εταιρία ‘Ορεινός Τουρισμός’. «Η αξιοποίηση του χιονοδρομικού μας είναι μια ιστορική ευκαιρία ώστε να αποτελέσει ξανά η ευρύτερη περιοχή ‘πνεύμονα’ ανάπτυξης» δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια στο όρος Βέρμιο για τα επόμενη 23 χρόνια αναλαμβάνει η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία  (ΙΚΕ) «Ορεινός Τουρισμός».

Σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, υπεγράφη η σύμβαση εκμίσθωσης μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της αναδόχου, από τον  πρόσφατο διαγωνισμό, ο οποίος διενεργήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2022. Η απόφαση της Επιτροπής εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή την Δευτέρα 17/01/2022 και έτσι σήμερα υπεγράφη η σύμβαση εκμίσθωσης από τον δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και τον εκπρόσωπο της εταιρείας Αλέξανδρο Νουλίκα.

«Μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής δημοπρασίας και όλων των σχετικών διαδικασιών, ανοίγει ο δρόμος της αξιοποίησης του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια. Με σεβασμό στην προστασία του Βερμίου, του ιστορικού και όμορφου βουνού μας και με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων του Δήμου μας, η αξιοποίηση του χιονοδρομικού μας είναι μια ιστορική ευκαιρία ώστε να αποτελέσει ξανά η ευρύτερη περιοχή «πνεύμονα» ανάπτυξης» δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ως δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε με αμείωτους ρυθμούς τον σχεδιασμό και την προσπάθειά μας, όχι μόνο να κρατήσουμε ζωντανές όλες τις υποδομές και τα τοπόσημα του δήμου μας, αλλά και να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση και την ανάδειξή τους, με στόχο να αποκτήσει ο Δήμος Νάουσας αναπτυξιακό πρόσημο».

Μίσθωση για 23 έτη

Όπως είχε δημοσιεύσει το GRTimes.gr η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι 23 έτη με ετήσιο μίσθωμα 31.000 ευρώ. Η μακροχρόνια μίσθωση προβλέπει την συνολική ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και τη μετατροπή του σε ορεινό θέρετρο 12μηνης λειτουργίας.

Το χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια βρίσκεται εντός δημοτικού άλσους σε υψόμετρο 1.430 μ. – 2.005 μ., και, μεταξύ άλλων, διαθέτει το ξενοδοχείο «Πηγάδια» τριώροφο  κτίριο 2 αστέρων, δυναμικότητας 100 κλινών, με γυμναστήριο, δυο σάουνες, θερμαινόμενη πισίνα, εστιατόριο, καφέ μπαρ κτλ., δυο καταφύγια – το «Πέτρινο» και το «Μιχάλης Ξανθίδης» παραχωρημένο στον ΕΟΣ Νάουσας-, σαλέ κορυφής, καφέ μπαρ, καντίνα στο lift bar, ορειβατικά καταφύγια (θέσεις Μπαλκόνι και Μουντάκι), κατάστημα ενοικίασης σκι και σχολή σκι, γραφείο διεύθυνσης και ιατρείο, εκδοτήριο εισιτηρίων, αμαξοστάσιο οχημάτων, αναβατήρες, πίστες, αντλιοστάσια τεχνητής χιόνωσης (2), κανόνια, λιμνοδεξαμενή, χώρο φιλοξενίας τροχόσπιτων, χώρο φιλοξενίας οχημάτων, γήπεδο ποδοσφαίρου, εξοπλισμό ξενοδοχείου και καφέ μπαρ, μερική επίπλωση υπνοδωματίων, εστιατορίου και καφέ μπαρ, χιονοστρωτήρες, φορείο πιστών κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα πριν το διαγωνισμό, οι υποψήφιοι επενδυτές ήταν δυο. Τελικά, ανήμερα της δημοπρασίας εκμίσθωσης του χιονοδρομικού, εμφανίστηκε μόνο η εταιρία «Ορεινός Τουρισμός» όπου και κατέθεσε το σχετικό φάκελο της διακήρυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι δυο «μνηστήρες» για το χιονοδρομικό της Νάουσας

 «Βούλιαξαν» από κόσμο τα χιονοδρομικά κέντρα

Ορεινός τουρισμός: «Κραυγή» αγωνίας από τους ξενοδόχους – Στο 12% η μέση πληρότητα για τη σεζόν

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top