Διαμαρτυρία ξεναγών στον Λευκό Πύργο για τα ένσημα-«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Διαμαρτυρία ξεναγών στον Λευκό Πύργο για τα ένσημα-«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Στα… κάγκελα βρίσκονται οι διπλωματούχοι ξεναγοί, που συγκεντρώθηκαν σήμερα στον Λευκό Πύργο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ζήτημα της καταμέτρησης των ενσήμων του κλάδου.

«Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τα επιδόματα που δικαιούμαστε», αναφέρουν αγανακτισμένοι οι ξεναγοί, σημειώνοντας ότι το ζήτημα παραμένει άλυτο παρά τα αιτήματα της ΠΟΞΕΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών) προς το υπουργείο Εργασίας.

Θυμίζουμε ότι στο ζήτημα αναφέρθηκε μιλώντας στο GRTimes και ο πρόεδρος της ΠΟΞΕΝ, Κρίτων Πιπέρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε οι τελευταίοι εργαζόμενοι που δουλεύουμε με καρτέλα ενσήμων, που δεν είναι μηχανογραφημένα».

«Οι ξεναγοί εκπέμπουν SOS» και «Οι ξεναγοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης» ανέγραφαν μεταξύ άλλων τα πλακάτ των διαμαρτυρομένων, με την αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, Φωτεινή Λυκισσά, να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη συγκέντρωση πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Κέρκυρα, Αθήνα, Κρήτη και Ρόδο.

«Αυτό το πρόβλημα έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Όλοι οι ξεναγοί της Ελλάδος ανήκουν σε ένα υποκατάστημα ΕΦΚΑ στην Αθήνα που είναι στελεχωμένο από ένα άτομο», με αποτέλεσμα «τώρα να έχει τελειώσει η καταμέτρηση (σ.σ. των ενσήμων) του ‘18», όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η ίδια.

Όπως επιπλέον σημείωσε από πλευράς της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών, Έφη Καλαμπουκίδου, «είμαστε σε μια κατάσταση σχεδόν ανασφάλιστοι και με πολλά προβλήματα».

Το συγκεκριμένο ζήτημα μάλιστα αφορά περίπου τρεις χιλιάδες ξεναγούς σε όλη τη χώρα, 130 εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes:

ξεναγοί

ξεναγοί

ξεναγοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διπλωματούχοι ξεναγοί: 3.000 εργαζόμενοι χωρίς καταμετρημένα ένσημα τριών ετών

Διπλωματούχοι ξεναγοί: Εκπέμπουν SOS και ζητούν στήριξη από την Πολιτεία

H Airbnb ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ρωσία και την Λευκορωσία

Θεσσαλονίκη – TCB: Το αφήγημα της Θεσσαλονίκης στον συνεδριακό τουρισμό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top