Εύοσμος: Βουνό από μπάζα και σκουπίδια σε ανεξέλεγκτη χωματερή (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εύοσμος: Βουνό από μπάζα και σκουπίδια σε ανεξέλεγκτη χωματερή (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Μία ακόμα ανεξέλεγκτη χωματερή συνεχίζει να αναπτύσσεται στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και εφιστά την προσοχή τόσο στους πολίτες όσο και στους δήμους.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, τόνοι από μπάζα, σκουπίδια, ελαστικά, έπιπλα, εξαρτήματα αυτοκινήτων, παλιά ρούχα, διαφόρων ειδών μικρά και μεγάλα αντικείμενα, βρίσκονται πεταμένα μετά τον κόμβο Μαιάνδρου, επί της οδού Αναπαύσεως, δημιουργώντας μία «υγειονομική βόμβα» η οποία είναι ορατή ακόμα και από την εσωτερική περιφερειακή.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη κατάσταση, ξεκινά από δύο πινακίδες που βρίσκονται τοποθετημένες στις άκρες του δρόμου και προειδοποιούν ότι… «απαγορεύεται η ρίψη μπαζών και απορριμάτων» και πως οι παραβάτες θα τιμωρούνται από τον νόμο. Αυτό, ωστόσο, φαίνεται να έχει… συμβολικό χαρακτήρα, κρίνοντας από τον σκουπιδότοπο αρκετών μέτρων που έχει δημιουργηθεί και παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η μοναδική παράνομη χωματερή που υπάρχει στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς και σε άλλα σημεία έχουν αναπτυχθεί εστίες ρύπανσης με ογκώδη αντικείμενα που πετούν ιδιώτες αλλά και με απορρίμματα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά, ιδιαίτερα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.

Θυμίζουμε, ότι στις 12 Μαΐου επικράτησε μεγάλη αναστάτωση όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε έτερο σκουπιδότοπο, που είχε δημιουργηθεί και διατηρούνταν σε δημοτικό οικόπεδο επί σειρά ετών και μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή. Όπως δήλωσε τότε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, στο οικόπεδο συσσωρεύονταν ογκώδη αντικείμενα εδώ και 5 – 6 χρόνια και η δημοτική αρχή είχε προγραμματίσει τον καθαρισμό τόσο αυτού όσο και άλλων παρόμοιων χώρων με μελέτη που έχει ήδη εγκριθεί. Ο ίδιος σημείωσε ότι κακώς υπήρχε αυτή η πρακτική, δεδομένου ότι βρίσκεται δίπλα σε κατοικημένη περιοχή και ότι «η σημερινή διοίκηση δεν πέταξε ούτε ένα κλαδί» (δείτε τα ρεπορτάζ ΕΔΩ και ΕΔΩ).

To GRTimes.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι και την ώρα που δημοσιεύθηκε το ρεπορτάζ. 

UPDATE: Το GRTimes.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις του πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του GRTimes.gr από την ανεξέλεγκτη χωματερή: 

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ