«Καμπανάκια» για FlyOver και αυτοκινητόδρομο: Η Πιερία σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις εν όψει τουριστικής σεζόν

«Καμπανάκια» για FlyOver και αυτοκινητόδρομο: Η Πιερία σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις εν όψει τουριστικής σεζόν

Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό στον νομό Πιερίας. Κρίσιμη συνάντηση απόψε, Κυριακή 3 Μαρτίου, για ζητήματα αιχμής ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Λίγους μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν και τα «εμπόδια» όσον αφορά στην πρόσβαση στον  νομό Πιερίας, αφενός με την κατασκευή του FlyOver, αφετέρου με τις εργασίες που συνεχίζονται στην εθνική οδό, φαντάζουν… βουνό!

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας (ΕΞΠ), πραγματοποιείται απόψε, στις 18.00, στο ξενοδοχείο Park στην Κατερίνη, συνάντηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι η κατασκευή του FlyOver που είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, οι εργασίες της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» οι οποίες και αυτές συνεχίζονται, αλλά και η ανάπτυξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου στον νομό Μαγνησίας προς όφελος της Πιερίας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και αντιπρόεδρος της ΠΟΞ Ηρακλής Τσιτλακίδης, ήδη στις μέρες μας, με εγκατεστημένο εργοτάξιο περίπου στο 50-60% του περιφερειακού της Θεσσαλονίκης, «ο χρόνος που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στο αεροδρόμιο φτάνει ακόμα και τα 80-90 λεπτά. Όλοι φανταζόμαστε πού μπορεί να φτάσει, όταν ξεκινήσει η θερινή τουριστική περίοδος. Και όλα αυτά για ένα έργο το οποίο επίσημα θα ολοκληρωθεί τον Μάιο 2027».

Αναμφίβολα, οι επιπτώσεις στο «αεροπορικό κομμάτι» του τουρισμού της Πιερίας θα είναι μεγάλες. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην υπογειοποίηση της Κατερίνης, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει πρόσθετες καθυστερήσεις.

Τα βλέμματα στραμμένα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Μια από τις λύσεις που σκέφτονται οι φορείς της Πιερίας με στόχο λιγότερες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για τους τουρίστες είναι το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στο νομό Μαγνησίας. Θέμα το οποίο έχει ήδη αναδείξει το GRTimes.gr.

«Επειδή η “συγκοινωνιακή… πενία τέχνας κατεργάζεται” βάζουμε στο τραπέζι το θέμα της ενίσχυσης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου το οποίο ανήκει στην ΥΠΑ. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο -όπου ήδη εκτελούνται πτήσεις- έχει διαθέσιμες χρονοθυρίδες (airport slots) και συνδέεται με την ΠΑΘΕ με την Πιερία» αναφέρει ο κ. Τσιτλακίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fly Over – Τουρισμός: Τα βλέμματα στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου – Φορείς στο GRTimes.gr

Σχετικά με τις χιλιομετρικές αποστάσεις, η Λεπτοκαρυά ενδεικτικά απέχει την ίδια σχεδόν απόσταση από τα δύο αεροδρόμια που ενδιαφέρουν τον νομό Πιερίας, το «Μακεδονία» και της Ν. Αγχιάλου.

«Επειδή οι εξελίξεις ήδη διαδραματίζονται και όπως προβλέπουμε θα μας επηρεάσουν δραματικά, πιστεύουμε πως πρέπει η τοπική κοινωνία ενωμένη, δια των θεσμικών της εκπροσώπων να σχεδιάσει τις κινήσεις της» επισημαίνεται.

Αναφορά στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και στο Περιφερειακό συνέδριο της ΠΟΞ στο Καρπενήσι

Βιωσιμότητα και ειδικές μορφές τουρισμού, ήταν το θέμα του πάνελ στο οποίο συμμετείχε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ηρακλής Τσιτλακίδης, στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο που διοργάνωσε πρόσφατα η ΠΟΞ στο Καρπενήσι με τίτλο «Συνδιαμορφώνοντας το Τουριστικό Προϊόν της Ηπειρωτικής Ελλάδας».

Ο κ. Τσιτλακίδης, μεταξύ άλλων, δεν παρέλειψε να επισημάνει στο πάνελ, την αναπτυξιακή διέξοδο που βλέπουν οι φορείς του τουρισμού του νομού Πιερίας στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

«Η βελτίωση του μείγματος των επισκεπτών προϋποθέτει και τις αερομεταφορές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδης και αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια των Ενώσεων Ξενοδόχων Πιερίας, Μαγνησίας και των όμορων περιοχών, που στηρίζουν ανεπιφύλακτα την περαιτέρω λειτουργία του αεροδρομίου καθώς μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακή διέξοδο.

«Όλες οι Ενώσεις Ξενοδόχων της γύρω περιοχής στηρίζουμε αυτή την επιλογή, διότι είναι ένα αεροδρόμιο στο οποίο εκτελούνται ήδη επιβατικές πτήσεις, υπάρχουν τα slots, συνδέεται με αυτοκινητόδρομο με τους περισσότερους προορισμούς και μπορεί να δώσει αναπτυξιακή διέξοδο σε όλα αυτά που συζητούμε και είναι το θέμα της ημερίδας, την ανάπτυξη της Ηπειρωτικής Ελλάδας» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Τσιτλακίδης.

Σύμφωνοι και οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

Στην προσπάθεια των φορέων της Πιερίας είναι σύμφωνοι και οι αντίστοιχοι φορείς της Μαγνησίας. Όπως δηλώνει στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Βασίλης Καραουλάνης, ο οποίος και έδωσε το «παρών» στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ στο Καρπενήσι, «υπήρξε πρόταση από την ΕΞΜ και εμένα προς την ΠΟΞ σχετικά με την επανεκκίνηση μιας παλιάς πρότασης που είχαμε κάνει για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, να γίνει κεντρικό αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας, ως τρίτος πυλώνας εισόδου, μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης».

Όπως αναφέρει, στην εν λόγω πρόταση συμφώνησαν τόσο τα Επιμελητήρια, καθώς και οι Δήμοι αλλά και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Θετικά βλέπουν την πρόταση και οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Ευρυτανίας και Εύβοιας Σοφία Φλέγκα και Μιλτιάδης Χέλμης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας Χρήστος Τσάμπρας.

«Όλοι την αποδέχτηκαν και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε το θέμα πιο ουσιαστικά, διότι δεν υπάρχει άλλο αεροδρόμιο πιο κοντινό από αυτό, καθώς οι αποστάσεις τόσο από την Κατερίνη όσο και από Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια είναι μικρές, αλλά και από 10 πόλεις με ουσιαστική κίνηση για την ανάπτυξη της Κεντρικής Ελλάδας» υπογραμμίζει στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος της ΕΞΜ Βασίλης Καραουλάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Fly Over – Τουρισμός: Τα βλέμματα στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου – Φορείς στο GRTimes.gr

Ανάδειξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου ζητούν από κοινού οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας και της Πιερίας

Ξενοδοχεία: Έως και 10 € ανά διανυκτέρευση το τέλος ανθεκτικότητας – Ποιοι εξαιρούνται

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top