Κορδελιό: Η ομάδα «Διάλογος» έσβησε 12 κεράκια, όσα τα χρόνια που παραμένει κλειστό το Δημοτικό Πάρκινγκ

Κορδελιό: Η ομάδα «Διάλογος» έσβησε 12 κεράκια, όσα τα χρόνια που παραμένει κλειστό το Δημοτικό Πάρκινγκ

Σε μια ιδιότυπη τελετή γενεθλίων προχώρησαν σήμερα τα μέλη της Κίνησης Πολιτών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου «Διάλογος», τα οποία έσβησαν 12 κεράκια μπροστά από την πύλη του Δημοτικού Υπόγειου Πάρκινγκ της περιοχής, που παραμένει κλειστό, ανενεργό και εγκαταλελειμμένο ισάριθμα χρόνια.

«Μόνο με το χιούμορ πλέον αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση. Πού να πεις ότι 12 ολόκληρα χρόνια ένα Δημοτικό Υπόγειο Πάρκινγκ, το μοναδικό του δήμου μας, είναι κλειστό και ανενεργό και να μην αισθανθείς τουλάχιστον άβολα και παράξενα. Σε ποιόν να πάμε να μας βοηθήσει επιτέλους για να λύσουμε αυτόν τον γόρδιο δεσμό και να ξεκολλήσουμε από αυτή την κατάσταση;» αναρωτιούνται τα μέλη της Ομάδας «Διάλογος».

Συγκεκριμένη πρόταση και αναπάντητα ερωτήματα

Συμπληρώνουν δε, ότι «Σαν Ομάδα «Διάλογος» είχαμε καταθέσει εδώ και δύο χρόνια συγκεκριμένη πρόταση για τη λειτουργία του. Είχαμε διαπιστώσει από την έρευνα μας τα εξής στοιχεία: Πρώτον, ότι με μόνο έναν εργαζόμενο και τη βοήθεια της τεχνολογίας (την τετριμμένη που έχουν όλα τα πάρκινγκ) μπορεί η δημοτική Αρχή να το θέσει σε λειτουργία μετά από τις εργασίες για τη συντήρησή του. Εξασφαλίζοντας παράλληλα και προσιτές τιμές για τη χρήση του. Εντάσσοντας την υπάρχουσα υποδομή ως βασικό στοιχείο της λύσης στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην οδό Παπανδρέου.

Δεύτερον, ισχυριστήκαμε ότι δεν χρειάζεται να ολοκληρωθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου, όπως έλεγε η διοίκηση του δήμου για να τεθεί σε λειτουργία. Θα θέλαμε η διοίκηση του δήμου μας, να μας πει αν ήταν λανθασμένη ή σωστή η γνώμη μας. Γιατί ούτε οι πολεοδόμοι, ούτε ειδικοί του χώρου είμαστε».

Επίσης τονίζουν ότι «από όλα τα παραπάνω σε ένα σύνθημα καταλήγουμε μόνο με μια φωνή: «Ανοίξτε το έρμο». Πόσο ακόμα να περιμένουμε;».

Να σημειωθεί ότι κατά τη σύντομη γιορτή συμπλήρωσης 12 χρόνων εγκατάλειψης του Δημοτικού Υπόγειου Πάρκινγκ, τα μέλη της Ομάδας «Διάλογος» τραγούδησε το παραδοσιακό τραγούδι των γενεθλίων, αλλά παραφρασμένο με στίχους που ταιριάζουν ασορτί με την παράδοξη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Δείτε το βίντεο από την ιδιότυπη τελετή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top