Κραυγή απόγνωσης των εργαζομένων στο Θεαγένειο για τα προβλήματα υποστελέχωσης (VIDEO)

Κραυγή απόγνωσης των εργαζομένων στο Θεαγένειο για τα προβλήματα υποστελέχωσης (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Σε κινητοποίηση μπροστά από την κεντρική πύλη του Θεαγένειου αντικαρκινικού νοσοκομείου, προχώρησαν εργαζόμενοι, με αφορμή τα οξύτατα προβλήματα υποστελέχωσης.

Για τις τεράστιες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό που πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις και με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων διαμαρτυρήθηκαν εργαζόμενοι του Θεαγένειου αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Αναφέροντας ότι τα τελευταία χρόνια η δουλειά έχει διπλασιαστεί και το προσωπικό έχει μείνει μισό, κάνουν λόγο για εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, τονίζοντας πως οι προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία 3 – 4 χρόνια, δεν έφτασαν ούτε για να καλύψουν τις συνταξιοδοτήσεις που αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βασίλης Μουρατίδης, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία τάση να δίνονται όλο και περισσότερες υπηρεσίες του νοσοκομείου σε εργολάβους, γεγονός για το οποίο είναι κάθετα αντίθετοι οι εργαζόμενοι.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, κάνοντας λόγω για εμπαιγμό της κυβέρνησης, αλλά και στα άλλα θεσμικά αιτήματα που θέτουν οι υγειονομικοί, όπως την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και την αύξηση των μισθών που έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω.

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρατίδης:  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επικουρικό προσωπικό: Παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσ. Παπανικολάου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΕΣΥ: Αναβρασμός στο επικουρικό προσωπικό, για την παράταση μόνο για 6 μήνες των συμβάσεων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top