Θεσσαλονίκη: Το delivery μας “κάνει παρέα” στην καραντίνα

Θεσσαλονίκη: Το delivery μας “κάνει παρέα” στην καραντίνα

Ρεπορτάζ: Μίνα Αφεντούλη

Oι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να στηρίζουν τα αγαπημένα τους εστιατόρια και μεζεδοπωλεία, κάνοντας “έξοδο για φαγητό” αλλά στον καναπέ του σπιτιού τους. Όσα καταστήματα εστίασης έχουν καταφέρει να συνεχίσουν τη λειτουργία τους εν μέσω καραντίνας, κάνουν παράδοση κατ΄ οίκον φαγητού ή και ποτού.

“Ανοίξαμε 14 Σεπτεμβρίου και στις 29 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε το κλείσιμο της εστίασης. Αποφασίσαμε να κρατήσουμε ανοιχτή την επιχείρηση και εν μέσω lockdown. Άλλωστε, το delivery και το take away είναι ο μόνος τρόπος αυτή τη στιγμή για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να μαγειρεύουμε”,  δηλώνει στο GRTimes.gr ο  Θεόδωρος Παστουρματζής, γνωστός και ως FoodScriber, είναι ιδρυτής του “Καρτέλ των Γεύσεων”.

Όπως εξηγεί, “στην αρχή οι παραγγελίες ήταν λίγες αλλά σιγά σιγά το ενδιαφέρον του κόσμου μεγάλωσε. Ακόμη και αν έχουν τεθεί περιοριστικά μέτρα προσπαθούμε να διατηρούμε τη σχέση μας με τους φίλους του Καρτέλ. Αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα, ενός πελάτη που έκανε παραγγελία από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται το μαγαζί του για τον Χορτιάτη.

Υπενθυμίζοντας την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τους επιχειρηματίες της εστίασης αναφέρει ότι “το delivery είναι ένας τρόπος ώστε μας θυμάται ο κόσμος μέχρι να ξανανοίξει η εστίαση. Είναι σημαντικό ακόμη και μέσα στην καραντίνα να συνεχίζει κανείς να γεύεται ωραία πράγματα ώστε όταν μπορεί να βγει να αναζητήσει αυτήν την γεύση και φυσικά την επιχείρηση που του την παρείχε”. Όπως λέει, οι μεγάλες εταιρίες delivery, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, έχουν συμβάλλει ώστε να μπουν πολλά καταστήματα εστίασης σε όλο και περισσότερα σπίτια.

Σεφ, εστιάτορας, μαρκετίστας τροφίμων και λάτρης των ιδιαίτερων γεύσεων και των τοπικών προϊόντων ο κ. Παστουρματζής εξηγεί στο GRTimes.gr πώς είναι να διατηρεί κανείς επιχείρηση εστίασης εν μέσω lockdown και χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα επιστροφής στην κανονικότητα.

“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επόμενη μέρα. Διότι ακόμη και αν ανοίξουμε, χρειαζόμαστε τον κόσμο που θα μπορεί να βγει και να καταναλώσει”, επισημαίνει ο κ. Παστουρματζής. Ο ίδιος σημειώνει ότι πριν το κλείσιμο της εστίασης και σχεδόν σε 40 μέρες το “Καρτέλ” είχε πουλήσει 800 φιάλες κρασί. Για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, αναφέρει ότι είναι σημαντικό να στηριχθούν και οι εργαζόμενοι. “Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το περισσότερο προσωπικό μας. Δόθηκαν αρκετά μεγάλα ποσά για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτά τα κεφάλαια κατευθύνθηκαν προς την απασχόληση ή την αγορά”, υπογραμμίζει.

“Το να παραδώσουμε τα κλειδιά στον Πρωθυπουργό είναι μία κίνηση που δείχνει την απελπισία του κλάδου για τα παρατεταμένα lockdown, ωστόσο όλοι μας αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψουμε” τονίζει σχολιάζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Εστιατόρων για παράδοση κλειδιών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην κυβέρνηση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top