Το ΑΠΘ στην τελετή τοποθέτησης θεμέλιου λίθου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού στην Πάφο της Κύπρου

Το ΑΠΘ στην τελετή τοποθέτησης θεμέλιου λίθου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού στην Πάφο της Κύπρου

Ο πρόεδρος του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Εργαστηρίου Χημικής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογικός και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Δυναμικής Πολυφασικών Συστημάτων του Τμήματος, Θοδωρής Καραπάντσιος, ήταν ο άνθρωπος που εκπροσώπησε το ΑΠΘ στην τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο της Κύπρου.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Καραπάντσιος συνοδευόμενος και από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, βρέθηκε από τις προηγούμενες ημέρες στην Πάφο προκειμένου να συμμετάσχει στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και η οποία αφορούσε την υπογραφή του μνημονίου ίδρυσης του Περιφερειακού Δικτύου Πανεπιστημίων και Πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου (Regional Network of Universities), στο οποίο το Αριστοτέλειο μετέχει ως ιδρυτικό μέλος.

Στη σημερινή εκδήλωση μάλιστα, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος τόνισε πως «η ίδρυση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού στην Πάφο, είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική μας για να καταστήσουμε την Κύπρο ως ένα περιφερειακό και διεθνές εκπαιδευτικό, τεχνολογικό και ερευνητικό κέντρο».

Πρόσθεσε δε, ότι «στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Διακυβέρνησής μας στοχεύουμε στο να προωθήσουμε την Κύπρο ως ένα διεθνές, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προορισμό και ταυτόχρονα επιδιώκουμε τη σύναψη διακυβερνητικών συμφωνιών για την αμοιβαία αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων, με στόχο τη διεθνοποίηση της ανώτερης μας εκπαίδευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top