Το Embryolab καινοτομεί στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή-Η συμμετοχή στην έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΦΩΤΟ)

Το Embryolab καινοτομεί στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή-Η συμμετοχή στην έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΦΩΤΟ)

Παρουσία μελών της διοίκησης και επιστημόνων του Embryolab, μελών της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας, αλλά και στελεχών της πολιτικής, της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη (29/9) τα εγκαίνια του ενημερωτικού περιπτέρου του Embryolab στην έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond Expo (περίπτερο 14, stand 4) στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης), Στ. Καλαφάτης, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Καινοτομίας και Ανάπτυξης, Νίκος Τζόλλας, οι οποίοι ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του προγράμματος Spermogene.

To τελευταίο αποτελεί ένα νέο διαγνωστικό εργαλείο που φέρει τη σφραγίδα και το όνομα του προγράμματος Spermogene Test, το οποίο αναπτύχθηκε και επικυρώθηκε μέσα από το πρόγραμμα. To Spermogene test βασίζεται στην καινοτόμα πλατφόρμα του ταυτόχρονου προσδιορισμού πολλαπλών σημείων γενετικού πολυμορφισμού MassARRAY και απαιτεί μόνο δείγμα αίματος.

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε και η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Εξάλλου, στο Embryolab λειτουργεί το Εργαστήριο Εξωσωματικής νέας γενιάς με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (Al), ενώ συνεργασία με την ισραηλινή start-up AIVF εφαρμόζει το Al λογισμικό, ΕΜΑ

Τι νέο προσφέρει η ΕΜΑ

  • Αυτοματοποιημένη και αντικειμενική αξιολόγηση της ποιότητας του εμβρύου
  • Πληροφορίες που βασίζονται σε μελέτη και ερευνητικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων εμβρύων από την Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να υποστηρίξουν τους γυναικολόγους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τους κλινικούς εμβρυολόγους
  • Ψηφιακή ροή εργασιών εξωσωματικής γονιμοποίησης για λειτουργική αποτελεσματικότητα
  • Ασφαλή, απομακρυσμένη συνδεσιμότητα 24/7 με υποστήριξη για Android και iOS
  • Σήμα CE & Πρότυπα ISO 13485 ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Η ΕΜΑ έχει ήδη προσφέρει στο Embryolab πολλές εγκυμοσύνες αλλά και τη γέννηση του 1ου παιδιού θεραπείας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top