Στους… δρόμους της «ανθισμένης κερασιάς» η Πιερία – «Sakura»… σε Κολινδρό και Ράχη! (ΦΩΤΟ)

Στους… δρόμους της «ανθισμένης κερασιάς» η Πιερία – «Sakura»… σε Κολινδρό και Ράχη! (ΦΩΤΟ)

Κάθε χρόνο, την άνοιξη, η ανθοφορία στους κάμπους της Πιερίας «ζωγραφίζει» ένα μοναδικό θέαμα, τις «Ανθισμένες Κερασιές» της. Το επόμενο διάστημα ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) θα υλοποιήσει στη Ράχη και στον Κολινδρό τη δράση «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας».

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Οι ανθισμένες κερασιές δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο που μαγεύει και γαληνεύει τις ανθρώπινες ψυχές και αναμφίβολα διεγείρουν ευχάριστα τα βλέμματα όλων. Στις αρχές της άνοιξης, το ροζ εμβληματικό χρώμα του ροδοειδούς φυτού, αφυπνίζει μια στοχαστική διάθεση των ανθρώπινων συναισθημάτων, ενώ σε πολλές χώρες του κόσμου οι κοινωνίες συνδέουν το φαινόμενο με πλήθος παραδόσεων.

Με αφορμή την ανθοφορία της κερασιάς που αποτελεί το πρώτο ανθισμένο δέντρο προμηνύοντας τον ερχομό της άνοιξης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) ξεκίνησε ήδη ένα πρόγραμμα αγροτουρισμού με τίτλο «Ανθισμένες Διαδρομές» του Λευκάδιου Χερν, κατόπιν πρωτοβουλίας της προέδρου του Οργανισμού, Άντζελας Γκερέκου. Το πρόγραμμα «Ανθισμένες Διαδρομές» αποσκοπεί να ευαισθητοποιήσει τουρίστες και να τους προσκαλέσει να επισκεφθούν περιοχές της Ελλάδας οι οποίες πλημμυρίζουν με… χρώματα την περίοδο της ανθοφορίας των φυτών.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, με το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με αναφορά στο πρότυπο των δρόμων της ανθισμένης κερασιάς που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες η Ιαπωνία, οι επισκέπτες συνδυάζουν τους περιπάτους με ποίηση και γαστρονομικές απολαύσεις, το ονομαζόμενο «Sakura» (κοιτάζω τα λουλούδια).

Η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, στην προ μηνών επίσκεψή της στην Πιερία, πρότεινε το καινοτόμο πρόγραμμα των «Ανθισμένων Διαδρομών» να υλοποιηθεί και στον νομό Πιερίας, γνωρίζοντας ότι κυρίως δύο περιοχές, ο Κολινδρός και η Ράχη, παράγουν μοναδικής αξίας κεράσια που κατακλύζουν τις διεθνείς αγορές.

Από τις «Ανθισμένες Διαδρομές» του ΕΟΤ στις «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας»

Οι «Ανθισμένες Διαδρομές» του Λευκάδιου Χερν, οι οποίες θα αρχίσουν να υλοποιούνται από φέτος σταδιακά και στην Πιερία, θα γίνουν σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα δημιουργήσει έναν μεγάλο ψηφιακό χάρτη.

Παράλληλα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα παράσχει την πληροφόρηση για το πότε ακριβώς γίνεται η ανθοφορία στις καλλιέργειες της κάθε περιοχής, δεδομένο που θα μπορεί να το γνωρίζει και ο κάθε εν δυνάμει επισκέπτης από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

«Υλοποιούμε μια ακόμα δράση στον τουριστικό ορίζοντα της Πιερίας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε οφέλη και στην κοινωνία της υπαίθρου. Οι “Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας” προδιαγράφουν ένα μοναδικό τοπίο. Το αξιοποιούμε με τον συνδυασμό ψυχικών ανατάσεων, ποιητικών εκφράσεων και γαστρονομικών απολαύσεων των τοπικών εδεσμάτων» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Γιώργος Καραλής αναφέρει: «Αναζητώντας όλες τις παραμέτρους που θα αναδείξουν τουριστικά, αλλά και ευρύτερα την Πιερία προχωρούμε στη θεσμοθέτηση των περιπάτων στις κερασοφόρες περιοχές του νομού, με τον συμβολισμό της άνοιξης, της ομορφιάς και το νέο ξεκίνημα».

Ανθισμένες κερασιές Πιερία1

Ενεργά ο ΠΟΤΑΠ

Με αφορμή τις «Ανθισμένες Διαδρομές» που πραγματοποιεί ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, προσπαθώντας να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την πρωτογενή παραγωγή όσο και τον τοπικό πολιτισμό της κάθε περιοχής, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εντάσσει τον θεσμό των «Πιερικών Ανθισμένων Κερασιών», καθώς η Πιερία διαθέτει περιοχές με πλούσια παραγωγή του γευστικού φρούτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, το επόμενο άμεσο διάστημα, το οποίο προσδιορίζεται στις αρχές Απριλίου, ο Π.Ο.Τ.Α.Π. θα υλοποιήσει τόσο στη Ράχη όσο και στον Κολινδρό, τη δράση «Ανθισμένες Διαδρομές.

Ανθισμένες κερασιές Πιερία2

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρασιά και τυριά φτιαγμένα με… μεράκι – Τέσσερις οινοποιοί και δυο τυροκόμοι μιλούν στο GRTimes (ΦΩΤΟ)

«Καμπανάκια» για FlyOver: Η Πιερία σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις εν όψει τουριστικής σεζόν

Ξενοδοχεία: Έως και 10 € ανά διανυκτέρευση για το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση – Ποιοι εξαιρούνται

Ανθισμένες Ροδακινιές: Τη ροζ «θάλασσα» του κάμπου περιμένει η Βέροια

 

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top