Μείωση των τιμών στα καύσιμα: Οι προβλέψεις για την επόμενη μέρα, η αβεβαιότητα και το Fuel Pass (ΦΩΤΟ)

Μείωση των τιμών στα καύσιμα: Οι προβλέψεις για την επόμενη μέρα, η αβεβαιότητα και το Fuel Pass (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Χρήστος Νανούσης

Σημαντική πτώση στις τιμές των καυσίμων σημειώνεται πανελλαδικά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες – Ποιες οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα- Τι λέει στο GRTimes ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων και Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Συγκεκριμένα, η μείωση των τιμών που παρατηρείται στα καύσιμα αγγίζει τα 30 λεπτά το λίτρο συγκριτικά με το μέσο όρο τιμής της αμόλυβδης πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλά πρατήρια στη Θεσσαλονίκη η τιμή έχει υποχωρήσει ακόμα και στο 2,10 ευρώ/λίτρο ενώ τόσο ανατολικά όσο και δυτικά η τιμή της αμόλυβδης έφτασε ακόμα και τα 1,99 ευρώ/λίτρο πράγμα που είχε να συμβεί εδώ και περίπου τέσσερις μήνες.

Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει για την τιμή στο diesel κίνησης αφού και εκεί τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μείωση αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο αυτής στη βενζίνη.

Η επόμενη ημέρα για τις τιμές στα καύσιμα

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων και Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στο GRTimes, αναλύει τις μειώσεις στις τιμές και δίνει απαντήσεις για την επόμενη ημέρα, την κινητικότητα μέσα στο καλοκαίρι αλλά και το Fuel Pass που έρχεται να δώσει μια μικρή ανακούφιση στις τσέπες των οδηγών.

«Στην περίοδο αυτή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Είδαμε αποκλιμάκωση στην αμόλυβδη από το τα 2,45 ευρώ/λίτρο στα 2,20 ευρώ/λίτρο, είδαμε μια σταθερότητα και μετά είδαμε και μια μείωση στο diesel κίνησης. Η μείωση αυτή έρχεται μέσα στο καλοκαίρι που συνήθως κάθε χρόνο τέτοια εποχή λόγω της ζήτησης είχαμε αύξηση στις τιμές ωστόσο αυτή είναι μια διαφορετική χρονιά απ’ τις άλλες» σημειώνει στο GRTimes ο κ. Ασμάτογλου.

Ωστόσο όπως τονίζει ο ίδιος «οι τιμές παραμένουν εξαιρετικά υψηλές για τον Έλληνα καταναλωτή, γι’ αυτό περιόρισε σημαντικά τις κινήσεις του και εμείς με τη σειρά μας είδαμε μείωση άνω του 15% στις πωλήσεις μας».

Σχετικά με την πρόβλεψη του για το που θα κυμανθούν οι τιμές στα καύσιμα το επόμενο διάστημα υποστήριξε πως «η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξει και πάλι μια αυξητική τάση αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να υπάρξει και περαιτέρω μείωση. Οι διεθνείς αναταράξεις έχουν άμεση επίδραση στα βασικά αγαθά, το ίδιο και στα καύσιμα».

«Βοηθά το Fuel Pass αλλά δεν λύνει το πρόβλημα»

Όσο αφορά το πως έχει επιδράσει στους καταναλωτές αυτή η μικρή μείωση στα καύσιμα, ο κ. Ασμάτογλου αναφέρει πως «δεν θα έλεγα πως υπάρχει κινητικότητα λόγω της μείωσης της τιμής της αμόλυβδης. Τον κόσμο δεν τον δελεάζει μια μικρή μείωση όταν έχει τόσες πολλές φορολογικές και όχι μόνο υποχρεώσεις».

Τέλος, αναφορικά με το Fuel Pass 2 το οποίο αναμένεται να ανοίξει για αιτήσεις ακόμα και αυτή την εβδομάδα τόνισε πως «μερικώς μπορεί να βοηθά αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα η επιδοματική πολιτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καύσιμα: Έρχεται η νέα επιδότηση για τη βενζίνη

Θεσσαλονίκη: Οριστικά σφραγισμένο για το επόμενο 10ημερο θα παραμείνει το πρατήριο καυσίμων (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top