Χαλκιδική: Στην κυκλοφορία το «ορφανό» χιλιόμετρο στην Ποτίδαια – «Ανάσα» για τους οδηγούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Χαλκιδική: Στην κυκλοφορία το «ορφανό» χιλιόμετρο στην Ποτίδαια – «Ανάσα» για τους οδηγούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε το περίφημο «ορφανό χιλιόμετρο» που ταλάνιζε εδώ και αρκετά χρόνια τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας, ανάμεσα σε Νέα Μουδανιά και Ποτίδαια.

Όπως είχε γράψει το GRTimes.gr σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη τα πρώτα 800 μέτρα – και πιο σημαντικά του οδικού έργου- θα δινόντουσαν στην κυκλοφορία πριν τις 13 Ιουνίου και την γιορτή του Αγίου Πνεύματος, όπου οι επισκέπτες της Κασσάνδρας θα μπορούσαν να κινούνται επιτέλους με ασφάλεια και άνεση στην κύρια αρτηρία του συγκεκριμένου τμήματος.

Όσον αφορά τις παράπλευρες οδούς, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος είχε τονίσει ότι υπάρχουν δίοδοι και δεν θα δημιουργήσουν εκ νέου προβλήματα μέχρι να ολοκληρωθεί όλο το έργο.

Να σημειωθεί, πως για περισσότερα από 10 χρόνια χιλιάδες παραθεριστές «κολλούσαν» στο συγκεκριμένο μέρος, διότι υπήρχε μόνο μία λωρίδα κατεύθυνσης και ο όγκος των αυτοκινήτων ήταν τεράστιος, ωστόσο με αυτή την ενέργεια όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του GRTimes.gr φέρεται πως η δημιουργία δύο λωρίδων θα επιλύσει αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Το έργο περιλαμβάνει:

-Βελτίωση, διαπλάτυνση και ενίσχυση της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών – Καλλιθέας, σε μήκος 1,2 περίπου χλμ. (συμπεριλαμβανομένων των μικρού μήκους τμημάτων συναρμογής στα άκρα του) από τη Χ.Θ.4+200 μέχρι πριν τη Γέφυρα της Ν. Ποτίδαιας (Χ.Θ. 5+240), με σκοπό την μετατροπή της υφιστάμενης δίιχνης οδού σε τετράϊχνη με διαχωρισμό της κυκλοφορίας.

-Κατασκευή παράπλευρου οδικού δίκτυο (SR) που θα αποτελείται από τον αριστερό παράπλευρο ολικού μήκους 3.150 μέτρων περίπου (εν επαφή με την αρτηρία στο μεγαλύτερο του μήκος), και τον δεξιό παράπλευρο εν επαφή με την αρτηρία, ολικού μήκους περίπου 300 μέτρων.

-Για την εξασφάλιση της σύνδεσης των παραπλεύρων με τα οικεία ρεύματα κυκλοφορίας άλλα και την εξυπηρέτηση των κινήσεων προς το τοπικό δίκτυο κατασκευάζονται (3) τρεις κυκλικοί ισόπεδοι κόμβοι (round abouts).

Επίσης, περιλαμβάνονται:

-Μικρά τεχνικά έργα (οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης)
– Δύο πεζογέφυρες
– Εργασίες αποχέτευσης ομβρίων και αποστράγγισης,
-Εργασίες σήμανσης – ασφάλισης
-Εργασίες ηλεκτροφωτισμού κόμβων
-Εργασίες επένδυσης πρανών με φυτική γη και φύτευσή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ποτίδαια- “ορφανό” χιλιόμετρο: Σε κυκλοφορία πριν του Αγίου Πνεύματος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top