Θεσσαλονίκη: Οι δύο όψεις των Χριστουγέννων στην “κατάφωτη” πόλη (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Οι δύο όψεις των Χριστουγέννων στην “κατάφωτη” πόλη (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη έρχονται, ο στολισμός της πόλης τοποθετείται με αμείωτους ρυθμούς, ωστόσο δεκάδες συνάνθρωποί μας, δεν έχουν την δυνατότητα να νιώσουν την ζεστασιά των γιορτών.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής, οι δυσκολίες της καθημερινότητας, ιδίως με τον ερχομό του κορωνοϊού δυσκόλεψε ακόμη παραπάνω την ζωή των ανθρώπων που στερούνται μιας κατοικίας, είτε μόνιμης είτε μιας συγκεκριμένης περιόδου. Η ανάγκη για την εφαρμογή βασικών αναγκών είναι τεράστια και αυτό αποδεικνύεται από τους δεκάδες αστέγους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε παγκάκια, πάρκα, ακόμη και σε στάσεις λεωφορείων, ιδίως τις βροχερές και κρύες ημέρες του χειμώνα.

Μέσα στο «ζεστό» πνεύμα των Χριστουγέννων, εκεί έξω, θα συναντήσει κάποιος συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη θαλπωρή, έναν φίλο για λίγες ώρες, ένα ζεστό πιάτο φαγητό ή ακόμη πιο σημαντικό, ένα χέρι βοηθείας.

 

Στο πάρκο Τσιρογιάννη απέναντι από τον Λευκό Πύργο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος σε ταξιδεύει σε πιο όμορφες μέρες, ενώ ταυτόχρονα, οι εικόνα ανθρώπων που στερούνται μία σκεπή πάνω από το κεφάλι τους, σε “προσγειώνει” στη πραγματικότητα και στο πόσο χρειάζεται να συμβάλλει η κοινωνία, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη μεριά του, με τη δημιουργία ανοιχτών χώρων φιλοξενίας, νέα υπνωτήρια αστέγων και την εκδήλωση συσσιτίων υποστηρίζει στο μέτρο του δυνατού την προσπάθεια και βάζει το δικό του «λιθαράκι», αλλά η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι αδιάκοπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: 280 άνθρωποι στερούνται κατοικίας–Έρχεται το νέο υπνωτήριο αστέγων

Άστεγοι: Καταγράφοντας τον «αόρατο» πληθυσμό της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Η κοινότητα εθελοντών που μαγειρεύει και κάνει «delivery» σε άπορους

Θεσσαλονίκη-Χριστούγεννα: Ο «λευκός δρόμος» με τον κρυφό φωτισμό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Άναψαν τα λαμπιόνια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της πόλης- Η «ροή του φωτός» στο προσκήνιο(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Χριστούγεννα: Θα λάμψει φέτος η Θεσσαλονίκη-Πού βάζει «φρένο» η πανδημία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Ντύνεται Χριστουγεννιάτικα» η εστίαση στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top