Στην ενεργειακή κρίση, στα ελληνοτουρκικά, στις παρακολουθήσεις, στη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, στις δυνατότητες των γυναικών να κατακτήσουν τη «γυάλινη οροφή», αλλά και στο… πώς δόθηκε το όνομά της από τη νονά της, την τέως βασίλισσα Άννα Μαρία, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στη συνέντευξή της στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRTimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μίλησε ακόμη για την ανάκτηση του κύρους και της αξιοπιστίας της Ελλάδας στην ΕΕ στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το όνομα της χώρας είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια μεγάλο πλήγμα, αλλά τώρα η εικόνα έχει αντιστραφεί με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είναι πασιφανές πλέον πως η Ελλάδα έχει ένα κύρος, μια αξιοπιστία, μια ειδική δύναμη», ενώ σημαντικός είναι ο ρόλος της και γεωπολιτικά, καθώς «είναι πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Φάρος σταθερότητας

«Η Ελλάδα είναι ένας φάρος σταθερότητας και αυτό έχει τεράστια οφέλη για τη χώρα και για την Ευρώπη», τόνισε η κυρία Ασημακοπούλου, η οποία ξεκαθαρίζει πως «δεν θα επιτρέψουμε να χαλάσει το όνομα της Ελλάδας για το οποίο έχουμε παλέψει κι έχουμε πληρώσει τεράστιο τίμημα».

Η Ελλάδα αλλάζει…

Όσο για τον τίτλο που δίνει η ίδια για τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ; Αυτός συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: «Η Ελλάδα αλλάζει».

Σχολιάζοντας δε τα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου κάνει λόγο για «μια εξίσωση που έχει πολλές παραμέτρους και θα τη λύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Δεν είναι… Μέρκελ

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στα προβλήματα συνεννόησης που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη «όπου αυτή τη στιγμή είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση».

Τα προβλήματα εντείνονται λόγω της έλλειψης κυβερνητικής σταθερότητας σε χώρες όπως η Ιταλία, αλλά και η Γερμανία όπου ο «σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός δεν είναι… Μέρκελ. Δεν είναι… μιας γυναικός αρχή», ενώ υπάρχουν δυσκολίες στη λήψη αποφάσεων για τα ενεργειακά ακόμη και μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων στη Γερμανία.

Ηγετική δύναμη η Ελλάδα στο ΕΛΚ

Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πάντως, η Ελλάδα είναι ηγετική δύναμη, τονίζει η κυρία Ασημακοπούλου υπογραμμίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο συνολικά στην ΕΕ με την υιοθέτηση του πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και με την πρόταση 6 σημείων που κατέθεσε έγκαιρα ο Έλληνας πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης. Μια πρόταση την οποία «η χώρα μας έχει ήδη εφαρμόσει και έχει απτά αποτελέσματα».

Number one…

Η Ελλάδα είναι «number one» στο πακέτο στήριξης που έχει υλοποιήσει αναλογικά με το ΑΕΠ της για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, είπε η κυρία Ασημακοπούλου.

Και αυτό «γίνεται από το δημοσιονομικό πλεόνασμα και την ισχυρή ανάπτυξη, αλλά με νοικοκυροσύνη, καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει ο Πούτιν. Έχουμε πολλά… επεισόδια μπροστά μας», είπε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία ωστόσο τονίζει πως «δεν ξέρω άνθρωπο που να μην έχει τιναχτεί στον «αέρα» ο οικογενειακός προϋπολογισμός του. Και το πλήγμα αυτό δεν το έχουν υποστεί μόνο τα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και η μεσαία τάξη».

Κι εγώ παθαίνω… ηλεκτροσόκ

«Κι εγώ παθαίνω… ηλεκτροσόκ όπως όλοι με τους λογαριασμούς ρεύματος στο σπίτι στην Αθήνα όπου δεν μένω πολύ» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως το μίγμα των επιβαρύνσεων είναι εκρηκτικό ενόψει του χειμώνα «που δεν θα είναι εύκολος».

Η ίδια, πάντως, είναι αισιόδοξη πως τελικά θα βγει «λευκός καπνός» όσον αφορά στην ευρωπαϊκή αντίδραση στην κρίση και αναφέρθηκε στην ‘’μάχη’’ που έδωσε πρόσφατα ο Κώστας Σκρέκας στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

Πάντως, αν δεν βγει λευκός καπνός «ο κόσμος θα βγει στους δρόμους και καλά θα κάνει…».

Τα ελληνοτουρκικά

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε επίσης στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και στη στάση της ΕΕ έναντι της Άγκυρας. Όπως είπε με νόημα, οι Ευρωπαίοι -μετά την επίσκεψη της ηγεσίας τους στον Έβρο, έχουν καταλάβει τι σημαίνει εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, δεν αμφισβητούν πως η Ελλάδα έχει δίκιο, καταδικάζουν τις κινήσεις της Τουρκίας, αλλά «από αυτό μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση…».

Τα fake news

Σχολίασε δε και το περιστατικό στον Έβρο με το παιδάκι που… πέθανε αλλά τελικά δεν υπήρχε.

Και εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός πως το Ευρωκοινοβούλιο υιοθετεί τα fake news.

Οι παρακολουθήσεις

Η κυρία Ασημακοπούλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κακόβουλου λογισμικού που «υπάρχει παντού», τονίζοντας πως έχει συσταθεί εδώ και μήνες επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο που εξετάζει το θέμα μετά την καταγγελία Καταλανών Ευρωβουλευτών.

Χαρακτήρισε, επίσης, απαράδεκτη την εργαλειοποίηση του θέματος των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα που είναι -όπως είπε- η μόνη χώρα στην οποία υπήρξε ανάληψη ευθυνών δια παραιτήσεων και λειτούργησαν όλες οι θεσμικές διαδικασίες για να ριχτεί φως στην υπόθεση, ενώ και ο πρωθυπουργός με την παρέμβασή του «δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος».

Η… υποτίμηση που γίνεται πλεονέκτημα

Η κυρία Ασημακοπούλου -μητέρα του 19χρονου Χρήστου που σπουδάζει Οικονομικά- δηλώνει «πολύ περήφανη» για τη νέα γενιά, αλλά και για τις δυνατότητες των νέων κοριτσιών που έχουν -όπως είπε- ένα… πλεονέκτημα.

«Παντού, αλλά και στην πολιτική, είναι αβαντάζ όταν σε υποτιμούν, διότι έτσι δεν ασχολούνται μαζί σου. Έχεις λοιπόν τη δυνατότητα να εστιάζεις στο στόχο σου. Και οι γυναίκες λόγω των στερεοτύπων που εξακολουθούν να ισχύουν το έχουν αυτό (σ.σ. το «πλεονέκτημα»)… εξασφαλισμένο και επομένως έχουν ένα προβάδισμα».

Τις κάλεσε, λοιπόν, να έχουν όνειρα -«τόσο μεγάλα που σε τρομάζουν»-, να βλέπουν τον στόχο και έχοντας πείσμα και «καλώς νοούμενο θράσος» να το φτάσουν. Κι «έδειξε» τις ισχυρές γυναίκες που βρίσκονται σήμερα σε ηγετικές θέσεις στην Ευρώπη.

Η βάφτιση από την τέως βασίλισσα Άννα Μαρία

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ρωτήθηκε ακόμη για το πώς ο πατέρας της -διακεκριμένος Πυρηνικός Φυσικός- γνωρίστηκε με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και πώς η νονά της, η τέως βασίλισσα Άννα Μαρία τής έδωσε το όνομά της.

Τέλος, μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν στην πολιτική, αποκαλύπτοντας πως ο κύκλος της στην Ελλάδα έχει κλείσει. «Πάντα θαύμαζα το Ευρωκοινοβούλιο γιατί έχει πιο μεγάλες «μάχες» με εθνικό αντίκτυπο», είπε χαρακτηριστικά η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία -με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη- είναι εκπρόσωπος της ελληνικής ευρωοομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Μηταράκης: Εργαλειοποιούν τις νησίδες επειδή ο φράχτης στον Έβρο δεν μπορεί να παραβιαστεί (VIDEO)

Μ. Συρεγγέλα: Πρέπει να εφαρμόσουμε την ισότητα παντού και να αποφύγουμε τα στερεότυπα (VIDEO)

Στ. Πέτσας: Πιστεύω σε ένα πολύ πιο φωτεινό μέλλον για την αυτοδιοίκηση (VIDEO)

Ellen Germain: Άρρηκτα συνυφασμένες η εβραϊκή και η ελληνική ιστορία στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Π. Τσακλόγλου: Νέα οικονομική κρίση αν ξαναγυρίσουμε στη λογική του λεφτόδενδρου (VIDEO)

Jeff Lansdale: Ο καλύτερος καθηγητής είναι η Φύση (VIDEO)

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Ο Σταμάτης Κραουνάκης ανακάλυψε κομμάτια της ψυχής μου που ούτε εγώ δεν είχα το θάρρος να αντικρίσω (VIDEO)

Γρηγόρης Βαλτινός: Πρέπει να επανεξετάσουμε τι είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους (VIDEO) 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top