ΔΙΠΑΕ: Δεν διαλύεται το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος-Οι αντιδράσεις έφεραν αποτέλεσμα

ΔΙΠΑΕ: Δεν διαλύεται το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος-Οι αντιδράσεις έφεραν αποτέλεσμα

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Αγωνία τέλος για το μέλλον των 300 φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), το οποίο με εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής, προοριζόταν αρχικά για κατάργηση, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζικές κινητοποιήσεις από την μεριά φοιτητών και καθηγητών.

Όπως αναφέρει στο GRTimes,  η αναπληρώτρια πρόεδρος του εν λόγω Τμήματος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Πληροφορικής, Πέρη Μεντζέλου, όλα δείχνουν ότι η εισήγηση για κλείσιμο της σχολής δεν θα προχωρήσει από το υπουργείο Παιδείας, που φέρεται να έλαβε υπόψη του το δίκαιο αίτημα της φοιτητικής και της απλής κοινωνίας, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και βουλευτών που διαφώνησαν ανοικτά με τις συγκεκριμένες προτάσεις.

«Το Τμήμα έχει δεχτεί ήδη προσφορές για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, καθώς πρόκειται και για ειδικότητα αιχμής, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αλλάζει τίποτα και προχωράμε κανονικά» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα. Μεντζέλου.

Προσθέτει επίσης, ότι «η ειδικότητα της σχολής, όπως και τα υπόλοιπα τμήματα προστέθηκαν στα μηχανογραφικά των Πανελληνίων για την επόμενη χρονιά. Κανένα δεν πειράχτηκε, ενώ σ’ ότι αφορά το δικό μας Τμήμα θα υπάρχουν πλέον δύο σε όλη την Ελλάδα. Αυτό της Μακεδονίας στο ΔΙΠΑΕ, αλλά και αυτό της Ξάνθης».

Θυμίζουμε ότι ανάμεσα στις εισηγήσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ υπήρξε και η πρόταση για μεταφορά δύο Τμημάτων και συγκεκριμένα των Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης καθώς επίσης και των Μηχανικών Πληροφορικής και Συστημάτων στην πόλη των Σερρών προκειμένου να ενισχυθεί ο συγκεκριμένος κόμβος.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει μάλιστα, όλους όσους βοήθησαν «ώστε να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα και να μη διακοπεί το μέλλον 300 και πλέον φοιτητών που φοιτούν στη σχολή μας. Τους ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί» σημείωσε στο GRTimes η κα. Μεντζέλου.  

Σε λειτουργία θα παραμείνει και το Τμήμα Φυσικής στην Καβάλα

Στο μεταξύ ανάλογη δείχνει να είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας και για το Τμήμα Φυσικής στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας, για το οποίο επίσης η αρχική εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής, ήταν αρνητική και όδευε προς λουκέτο.

Όπως και στην περίπτωση του Μηχανικών Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη, έτσι και αυτό συμπεριλήφθηκε στο νέο μηχανογραφικό, ενώ σύμφωνα με δημοσίευση στο ΦΕΚ για το συγκεκριμένο Τμήμα προβλέπονται 100 θέσεις φοιτητών ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αναστάτωση στο ΔΙΠΑΕ-Καταργείται το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Γ. Ιωαννίδης: Παράλογη η απόφαση κατάργησης και μετεγκατάστασης τμημάτων από το ΔΙΠΑΕ Σίνδου

Θεσσαλονίκη: “Στον αέρα” 6.000 φοιτητές – “Κραυγή αγωνίας” για τη μεταφορά τμημάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συρίγος για μεταφορά Σχολών: Λαμβάνονται μέτρα ώστε να μην θιγούν οι φοιτητές (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top