ΚΚΠΚΜ: Μεσίστιες οι σημαίες στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου

ΚΚΠΚΜ: Μεσίστιες οι σημαίες στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου

Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, υποστέλλονται σε μεσίστια θέση, οι σημαίες του έθνους που κυματίζουν σε όλα τα παραρτήματα, από σήμερα (18/5), παραμονή της μαύρης επετείου μέχρι και τις 7 το πρωί της 20ης Μαΐου.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου, Βασιλικής Νάκου, αποδίδεται ελάχιστος φόρος τιμής στα 353.000 θύματα της τουρκικής εθνικιστικής ιδεολογίας.

«102 χρόνια μετά, ο πόνος δεν λιγοστεύει, διότι η μνήμη είναι άγρυπνος φρουρός της ιστορίας και της αλήθειας» σημειώνει η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου και προσθέτει ότι «η Ελλάδα και οι Έλληνες ενωμένοι, οφείλουμε να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και για την εκρίζωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Εγκλήματα που έβαψαν με τα πιο μελανά χρώματα την ιστορία του έθνους μας. Η μέρα αυτή ας αποτελεί ημέρα προσευχής, μνήμης αλλά και αποφάσεων για τη διεκδίκηση της αναγνώρισης της ιστορικής αλήθειας. Ποτέ ξανά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ