Άτυπη συνάντηση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου στο νέο κτίριο που προοριζόταν μόνο για το 24ο, αλλά και για το πού θα μεταφερθεί το Ειδικό Σχολείο Ελευθερίου – Κορδελιού πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή (23/9) στο Δημαρχείο Ευόσμου.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Στην άτυπη συνάντηση συμμετείχαν ο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, εκπρόσωποι της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και γονείς – εκπρόσωποι των τριών σχολείων. Στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει και να βρεθεί η «χρυσή» τομή για την επίλυσή τους.

Να σημειωθεί, πως το θέμα δημιουργήθηκε όταν αποφασίστηκε η συστέγαση των δύο σχολείων στο νέο κτίριο που προοριζόταν για το 24ο, λόγω της επιθυμίας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου να μεταφερθεί το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Ελευθερίου – Κορδελιού στο κτίριο, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Να μην αδικηθεί κανένας

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας στόχος είναι να βρεθεί μία λύση για τους μαθητές και στο τέλος να μην αδικηθεί κανένας και ιδίως τα παιδιά από το Ειδικό Σχολείο.

«Είμαστε εδώ για να λύσουμε ένα πρόβλημα που αφορά τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και συγκεκριμένα το θέμα με το Ειδικό Σχολείο που υπάρχει στην περιοχή. Εμείς αναζητούμε την καλύτερη δυνατή λύση, υπάρχουν διάφορες προτάσεις και νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Λειτουργούμε με γνώμονα μόνο το συμφέρον των μαθητών. Το Ειδικό Σχολείο στις συνθήκες που λειτουργεί, δεν θα λειτουργεί, δηλαδή θα είναι σ’ ένα αξιοπρεπέστατο κτίριο και όλοι οι μαθητές θα είναι σε χώρους καλύτερους. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Εφικτή η λύση

Την ίδια άποψη επί του θέματος εξέφρασε και ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

«Είναι λογικό το κάθε παιδί να έχει ίσες ευκαιρίες για μάθηση, για εκπαίδευση, για ανάδειξη των ικανοτήτων του και οι γονείς να απαιτούν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Ο Δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός σε όλα τα παιδιά, είτε έχουν κάποιες δυνατότητες είτε περιορισμένες και να στηρίξει το στεγαστικό πρόβλημα που είναι έντονο, λόγω του μεγάλου αριθμού στον Δήμο. Η λύση είναι εφικτή κι εκεί θέλουμε να καταλήξουμε με όλους τους αρμόδιους φορείς», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Τι λένε οι γονείς

Στη διάρκεια της συνάντησης ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Νίκος Στίλης τόνισε πως τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν για ένα χρονικό διάστημα στο ΔΑΚ -εκεί όπου βρισκόταν το 24ο Δημοτικό-, μέχρι να δημιουργήσει ο Δήμος ένα νέο κτίριο για τα συγκεκριμένα παιδιά. Επίσης, μίλησε και για τα δύο δημοτικά σχολεία που θέλει ο δήμος να συστεγαστούν. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η προϊσταμένη μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε στον χώρο τόνισε πως δεν θα υπογράψει τη μεταστέγαση των μαθητών, διότι έκρινε πως το νέο σχολείο δεν μπορεί να στεγάσει πάνω από 200 παιδιά. Το μόνο σχολείο που μπορεί να φιλοξενήσει για 1-2 έτη το Ειδικό Σχολείο είναι το ΔΑΚ, διότι διαθέτει ράμπες και θα είναι πιο εύχρηστο στην καθημερινότητα αυτών των παιδιών».

Για το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού – Ευόσμου τοποθετήθηκε και η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Μαρία Πιτσούλη εκφράζοντας τα παράπονα των γονιών για τον χειρισμό της κατάστασης και τη μη εύρεση λύσης εδώ και πολλά χρόνια.

Λύνοντας το ένα πρόβλημα… προκύπτουν περισσότερα

«Είμαστε σήμερα εδώ, χωρίς να είμαστε καλεσμένοι εδώ… απλώς για να δηλώσουμε την παράσταση διαμαρτυρίας μας για το κτιριακό ζήτημα που έχει προκύψει για τα Δημοτικά Σχολεία του 19ου και 24ου Δημοτικού σχολείου Κορδελιού – Ευόσμου. Το ζήτημα είναι ότι δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανένα σχολείο και κανέναν γονιό, με κανέναν φορέα και ειδικά αυτών των παιδιών που ταλαιπωρούνται πολλά χρόνια σε έναν χώρο που δεν είναι κατάλληλος για εκείνα», είπε χαρακτηριστικά η Μ. Πιτσούλη.

Όπως εξήγησε η ίδια, «ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου προτείνει μία προσωπική μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου, στο σχολείο που είναι σήμερα το 19ο και την συστέγαση των δύο δημοτικών στο νέο σχολείο που έχει δημιουργηθεί για το 24ο, το οποίο θεωρούμε και οι δύο Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και η Πρωτοβάθμια και η Ομοσπονδία ότι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες δυο σχολείων ταυτόχρονα. Οπότε, λύνοντας το ένα πρόβλημα…προκύπτουν περισσότερα με τη συστέγαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εύοσμος: Παρέμβαση γονέων στο δημοτικό συμβούλιο κατά της συστέγασης 24ου και 19ου Δημοτικού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εύοσμος: Μετά τα εξώδικα και μηνυτήρια αναφορά από τους γονείς για τη συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικού

Εύοσμος: Οργή γονέων από 2 δημοτικά σχολεία για επικείμενη συγχώνευση τους

Ο Απ. Τζιτζικώστας στο υπό ανέγερση 24ο Δημοτικό σχολείο Ευόσμου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top