Κορωνοϊός: Ανησυχία για το ιικό φορτίο στη Δ. Μακεδονία–Σήμερα ο Θ. Πλεύρης στην Περιφέρεια

Κορωνοϊός: Ανησυχία για το ιικό φορτίο στη Δ. Μακεδονία–Σήμερα ο Θ. Πλεύρης στην Περιφέρεια

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Η επιβάρυνση του ιικού φορτίου η οποία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στη κυβέρνηση και στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και στην κοινωνία μπροστά στο φόβο ενδεχόμενου lockdown, έστω και ήπιας μορφής.

Γι’ αυτό και ανάμεσα στις υπόλοιπες συναντήσεις που θα έχει σήμερα (22/9) ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στη Θεσσαλονίκη, στις 15.00 θα συναντήσει τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδη, τους δημάρχους της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας, εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας καθώς επίσης και υγειονομικούς στο κτίριο που στεγάζει την Περιφέρεια.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό, πως η χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, αναφέρει πως εντοπίστηκαν 66 νέα κρούσματα στην Κοζάνη (44 τη Δευτέρα) και 43 στην Καστοριά (41 τη Δευτέρα), ενώ κυβέρνηση και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης ανησυχούν λόγω της  τραυματικής εμπειρίας που βίωσε η περιοχή κατά την περσινή περίοδο, όταν ήταν η πρώτη που μπήκε στο lockdown μετά την επιβάρυνση του ιικού φορτίου και η τελευταία που βγήκε από αυτό.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί περιστατικά που εντείνουν την ανησυχία στην περιοχή, όπως για παράδειγμα αυτό της Μονής Αγίας Παρασκευής στην Εορδαία, ο ηγούμενους της οποίας ζητούσε από τους πιστούς να μη φορούν μάσκα κατά την είσοδό τους στο μοναστήρι με την αιτιολογία ότι «μόνο οι ληστές φοράνε μάσκα, οι Χριστιανοί όχι», καθώς επίσης και άλλες υποθέσεις όπως αυτή με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που “άγγιξαν” και το Μαμάτσειο Νοσοκομείο. 

Έκλεισε νηπιαγωγείο

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί και ανησυχεί έντονα τις αρχές, είναι το πρώτο λουκέτο σε σχολική δομή της περιοχής. Πρόκειται για Νηπιαγωγείο εντός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, το οποίο έκλεισε μόλις δύο ημέρες μετά την έναρξη της χρονιάς καθώς εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα (οι πληροφορίες μιλούν για εκπαιδευτικούς). Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, το Νηπιαγωγείο έκλεισε έπειτα από γνωμοδότηση της Περιφέρειας και απόφαση της Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, λόγω των κρουσμάτων.

Χαμηλούς τόνους κρατά ο Περιφερειάρχης

Πάντως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης κρατάει χαμηλούς τους τόνους αναφορικά με την επίσκεψη του νέου υπουργού Υγείας και τη συνάντηση στις 15.00 μετά το μεσημέρι στην Περιφέρεια.

«Πρόκειται για μια εθιμοτυπική συνάντηση, στα πλαίσια της ανάληψης των νέων καθηκόντων από τον Θ. Πλεύρη. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή είναι φυσιολογική, αλλά γνωρίζοντας το πόσο ταλαιπωρηθήκαμε πέρσι έρχεται να μας επιστήσει την προσοχή ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τα ίδια» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes ο κ. Κασαπίδης.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γρηγόρης Τσιούμαρης αναφέρει στο GRTimes πως η κλήση αφορά συζήτηση με μοναδικό θέμα την πανδημία της Covid-19. «Εμάς μας ειδοποίησαν να βρισκόμαστε στην Περιφέρεια στις 15.00 το μεσημέρι για συνάντηση με τον νέο υπουργό Υγείας, η οποία θα αφορά τον κορωνοϊό. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να γνωρίζω το περιεχόμενο της. Είναι γεγονός πάντως πως το ιικό φορτίο επιβαρύνεται καθημερινά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιούμαρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα Πλεύρης- Γκάγκα

Επιδημιολογικός χάρτης: 449 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – 544 στην Αττική

Σταμάτησε τη Θεία Λειτουργία επειδή η πιστή φορούσε μάσκα!

Ιερέας που διέκοψε τη λειτουργία: Παγκόσμια συνωμοσία ο κορωνοϊός

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top