Νοσοκομείο Έδεσσας: Άμεσος κίνδυνος να ανασταλεί η λειτουργία της ΜΕΘ

Νοσοκομείο Έδεσσας: Άμεσος κίνδυνος να ανασταλεί η λειτουργία της ΜΕΘ

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Το φάσμα της αναστολής λειτουργίας μέχρι το τέλος της πανδημίας αντιμετωπίζει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Έδεσσας, καθώς οι υπάρχοντες γιατροί αναμένεται να μετακινηθούν στα Γιαννιτσά όπου σημειώνονται επίσης μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό.

Το πρόβλημα γνωστοποίησε χθες η Επιστημονική Προϊσταμένη και Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Έδεσσας, Έφη Ταμβίσκου, με παρέμβασή της στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

«Υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, διότι αρκετοί γιατροί από το νοσοκομείο Γιαννιτσών έχουν παραιτηθεί. Φυσικά το θέμα δεν έχει να κάνει πια με τη διοίκηση, η οποία όσους διαγωνισμούς έχει κάνει κρίθηκαν άγονοι, αλλά με την Πολιτεία και τα κίνητρα που δίνει στο ιατρικό προσωπικό» σημείωσε αρχικά η κα. Ταμβίσκου.

Στο πλαίσιο αυτό, το πλέον πιθανό σενάριο είναι να «αναπληρωθούν οι κενές θέσεις των Γιαννιτσών από εμάς που θα μετακινηθούμε εκεί τουλάχιστον μέχρι να λήξει η πανδημία» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Έδεσσας, γεγονός που συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα με τη σημείωση πως αν συμβεί αυτό, τότε το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε ένα απλό Κέντρο Υγείας. Ωστόσο, όπως τονίστηκε σύντομα αναμένεται νέοι συμβασιούχοι γιατροί να καλύψουν κάποιες από τις κενές θέσεις εργασίας και η λειτουργία της να συνεχιστεί.

«Οι δύο συμβασιούχες που εργάζονται τώρα στην κλινική δεν θα μας αφήσουν, ενώ αναμένεται να έρθει μία ακόμη. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τα κενά θα αναπληρωθούν, το μεγάλο πρόβλημα όμως παραμένει στη ΜΕΘ. Εκεί νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να κληθούμε να καλύψουμε τα κενά στα Γιαννιτσά, καθώς ανήκουμε και στην ίδια ΥΠΕ, οπότε η μετακίνηση είναι μάλλον δεδομένη» προσθέτει στο GRTimes η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Έδεσσας.  

Δεν υπάρχει νοσοκομείο nonCovid σε όλο το νομό

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το φάσμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, είναι ότι κανένα από αυτά δεν είναι νοσοκομείο non-Covid. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, ότι αν ένας ασθενής αντιμετωπίζει πρόβλημα που δεν αφορά τον κορωνοϊό, θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα προκειμένου να εξεταστεί ή να νοσηλευτεί.

«Και ξέρετε, περιπτώσεις όπως αυτή του καρκίνου, δεν χωρούν αναβολή. Δεν μπορείς να αναβάλεις τόσο σημαντικά περιστατικά, ούτε μπορούμε να στερούμε τους πολίτες ενός ολόκληρου νομού από τέτοιου είδους περίθαλψη» σημείωσε η κα. Ταμβίσκου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Σε συζήτηση το ενδεχόμενο παροχής προνομίων σε γιατρούς από το δήμο

Η τοποθέτηση της Επιστημονικής Προϊσταμένης του νοσοκομείου προκάλεσε έκπληξη στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με τον δήμαρχο Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου να την χαρακτηρίζει «θαρραλέα». Για τον λόγο αυτό στη συνέχεια εξετάστηκε το ενδεχόμενο παροχής κάποιων επιπλέον προνομίων σε γιατρούς που θα θελήσουν να εργαστούν στο νοσοκομείο από την πλευρά του δήμου, χωρίς να δημιουργηθούν ανισότητες με το υπάρχον προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top