Χαλκιδική: Χέρι βοηθείας από εθελοντές σε περιστατικό επιληπτικής κρίσης (ΦΩTO-VIDEO)

Χαλκιδική: Χέρι βοηθείας από εθελοντές σε περιστατικό επιληπτικής κρίσης (ΦΩTO-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου

Μια ακόμη επιχείρηση παροχής πρώτων βοηθειών σε επείγον περιστατικό, μέσω της εφαρμογής iSAVElives, στέφθηκε με επιτυχία, στη Χαλκιδική – Εθελοντές ειδοποιήθηκαν για νεαρή γυναίκα που παρουσίαζε σπασμούς από επιληπτική κρίση, σε περιοχή του Νέου Μαρμαρά και έφτασαν στο σημείο σε μόλις δύο λεπτά για να συνδράμουν.

Οι αθέατοι ήρωες της καθημερινότητας «χτύπησαν» για ακόμη μια φορά, γρήγορα και αποτελεσματικά, με τη συνδρομή της εφαρμογής iSAVElives. Την Δευτέρα (8/8) στις 18:50 έφτασε ειδοποίηση στα κινητά τηλέφωνα των εθελοντών ανανηπτών της περιοχής του Νέου Μαρμαρά, για επείγον περιστατικό. Πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα η οποία παρουσίαζε σπασμούς, από επιληπτική κρίση. Μέσα στα επόμενα δύο λεπτά έφτασαν στο σημείο δύο εθελοντές με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και τσάντα πρώτων βοηθειών, ενώ για καλή της τύχη λίγα μέτρα παρακάτω βρισκόταν ιδιωτικό ιατρείο, στο οποίο η γιατρός της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, την προστάτευσαν ώστε να μην αυτοτραυματιστεί κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ παράλληλα προστάτευσαν και τον αεραγωγό της τοποθετώντας την σε πλάγια θέση ασφαλείας. Λίγο αργότερα και εφόσον η νεαρή είχε συνέλθει, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε σε καλή κατάσταση για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

10.000 διασώστες της διπλανής πόρτας

Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο πρόεδρος του Kids Save Lives, Αναστάσιος Στεφανάκης με αφορμή την διάσωση «στη Χαλκιδική και ιδιαίτερα στον Μαρμαρά έχουμε ένα από τα πιο οργανωμένα δίκτυα διάσωσης στην Ελλάδα με δεκάδες ανανηπτες και 10 περίπου Απινιδωτές. Πρόκειται για εκπαιδευμένους πολίτες που γνωρίζουν τη διαδικασία ΚΑΡΠΑ και τη χρήση απινιδωτή. Ενημερώνονται μέσω της εφαρμογής iSAVElives άμεσα και μπορούν αποδεδειγμένα να φτάσουν νωρίτερα στο σημείο από το ΕΚΑΒ, γιατί βρίσκονται ήδη στην κοινότητα. Γνωρίζουν πως μπορούν να βοηθήσουν τα κρίσιμα πρώτα λεπτά που παρουσιάζεται το ιατρικό περιστατικό και να βοηθήσουν να σωθεί μια ζωή, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Την εφαρμογή του Kids Save Lives και της Microsoft έχουν ήδη κατεβάσει 10.000 Έλληνες, από του οποίους οι 1.000 είναι πιστοποιημένοι πολίτες και επαγγελματίες υγείας».

Έχουν σωθεί 26 ζωές …

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.200 απινιδωτές σε όλη την Ελλάδα και έχουν εκπαιδευτεί δωρεάν από το Kids Save Lives 100.000 παιδιά και ενήλικοι. Ωστόσο ο στόχος του οργανισμού είναι διττός. Αφενός να μάθουν όλοι πρώτες βοήθειες και αφετέρου να μπουν παντού απινιδωτές» τόνισε ο κ. Στεφανάκης, ενώ τέλος έκανε γνωστό ότι από τις δράσεις του Kids Save Lives έχουν αποτραπεί 26 θάνατοι από καρδιακή ανακοπή».

Λίγα λόγια για το iSAVElives

Με την συγκεκριμένη εφαρμογή ο καθένας και η κάθε μία που θα βρεθούν δίπλα σε κάποιον άνθρωπο που υπέστη καρδιακή ανακοπή μπορούν να λάβουν οδηγίες για να ξεκινήσουν άμεσα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής ειδοποιούνται άμεσα το ΕΚΑΒ και οι διασώστες καθώς και οι Πρώτοι Ανταποκρινόμενοι (First Respinders) του ελληνικού ανθρωπιστικού οργανισμού «Kids Save Lives» ώστε να φτάσει στο σημείο απινιδωτής. Η εφαρμογή διατίθεται στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά μέσω του App Store και του Google Play, για συσκευές android και ios και φιλοδοξεί να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, κατά την έγκαιρη παρέμβαση σε περιπτώσεις ανακοπής και άλλων επειγόντων περιστατικών. Παράλληλα χίλιοι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα ξεκινήσουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να σώζουν ζωές.

Ειδικότερα, η εφαρμογή εκτός από τις οδηγίες που δίνει για την ΚΑΡΠΑ, ειδοποιεί το ΕΚΑΒ, δείχνει πού υπάρχει ο πλησιέστερος Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής και στέλνει ένα στίγμα σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων με τη θέση στην οποία βρίσκεται το θύμα, ώστε οι πρώτοι ανταποκρινόμενοι να τον εντοπίσουν.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ NA KATEBΑΣΕΤΕ ENTEΛΩΣ ΔΩPEAN THN EΦAPMOΓH KAI NA EΓΓPAΦΕΙΤΕ ΩΣ ΠPΩTOI ANTAΠOKPINOMENOI THΣ KOINOTHTAΣ MEΣΩ TOY Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kidssavelives.isavelives

– App Store: https://apps.apple.com/app/id1616495725

H KAI MEΣΩ THΣ IΣTOΣEΛIΔAΣ TOY OPΓANIΣMOY: https://kidssavelives.gr/isavelives/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πρωταθλήτρια» στους απινιδωτές η Χαλκιδική-17 θύματα ανακοπής καρδιάς επέστρεψαν στη ζωή (VIDEO)

Έτσι θα σώζει ζωές το iSAVElives-Τζιτζικώστας: «Το app αφορά κάθε πολίτη» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το Kids Save Lives σώζει ζωές: Εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους και μοιράζει γνώσεις για τους απινιδωτές

Τρίποντο ζωής από τον Β. Σίμτσακ: Κάνει ΚΑΡΠΑ και προτρέπει να μάθουμε Πρώτες Βοήθειες… χθες (VIDEO)

Ο Λέανδρος και η βράβευση της «Μπάλας για Όλους»-Τι λέει ο πρόεδρος Ποδοσφαίρου Τυφλών (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top