Θεσσαλονίκη: Τοποθέτησαν λάστιχο αυτόματου ποτισμού μέσα σε σχολείο και πλημμύρισαν τα πάντα (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Τοποθέτησαν λάστιχο αυτόματου ποτισμού μέσα σε σχολείο και πλημμύρισαν τα πάντα (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Με μία πρωτοφανή εικόνα ήρθαν σήμερα, Δευτέρα αντιμέτωποι μαθητές και εκπαιδευτικοί σε δύο δημοτικά σχολεία της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Ένα μικρό «συντριβάνι» από λάστιχο αυτόματου ποτίσματος… έβρεχε τα πάντα στον προθάλαμο του κτιρίου.

Άγνωστοι τις προηγούμενες μέρες σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο GRTimes.gr η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης, Ευαγγελία Κούτρη εισήλθαν παράνομα στο 1ο δημοτικό σχολείο Τριλόφου και στο δημοτικό της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιώντας καταστροφές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τους χώρους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ήρθαν σήμερα στα δημοτικά τους σχολεία- όπως κάθε Δευτέρα- για να ξεκινήσουν το μάθημά τους. Όμως, από τη μία είδαν ένα λάστιχο αυτόματου ποτισμού να «πετάει» νερό στον προθάλαμο του κτιρίου και από την άλλη γκρεμισμένες καγκελόπορτες και σπασμένα φωτιστικά.

«Στον Τρίλοφο έβγαλαν την καγκελόπορτα από τη θέση της και την «μετακίνησαν» παρά δίπλα. Στην Αγία Παρασκευή έσπασαν την κλειδαριά από την πόρτα με ένα βαρύ εργαλείο (π.χ. βαριοπούλα), μαζί με τα φωτιστικά στον προθάλαμο. Επίσης, στο δημοτικό σχολείο του Τριλόφου, πήραν το λάστιχο του αυτόματου ποτίσματος, άνοιξαν την πίεση της βρύσης και στη συνέχεια τοποθέτησαν το λάστιχο ακριβώς μπροστά στην πόρτα του σχολείου, ώστε να πλημμυρίσει ο προθάλαμος του κτιρίου. Ευτυχώς δεν προκάλεσαν περισσότερους ή σοβαρότερους βανδαλισμούς» τονίζει αγανακτισμένη στο GRTimes.gr η κ. Κούτρη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης, συνεργεία στάλθηκαν απευθείας για την αντικατάσταση και αποκατάσταση των ζημιών και στα δύο σχολεία για να μην συναντήσουν προβλήματα στην διαπαιδαγώγησή τους οι μαθητές. Επίσης, σήμερα τα μαθήματα έγιναν κανονικά.

Επιπροσθέτως, η Ευαγγελία Κούτρη υπέβαλλε μηνύσεις κατά αγνώστων για τους βανδαλισμούς.

Αντιδήμαρχος παιδείας δήμου Θέρμης: «Μιλάμε για ένα φαινόμενο κοινωνικής βίας»

«Τα περιστατικά βανδαλισμών στα σχολεία της περιοχής είναι συνεχόμενα το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη εβδομάδα διέλυσαν ένα Kibo στο Τριάδι, μια άλλη φορά έβγαλαν τις βρύσες από το Λύκειο και το ΕΠΑΛ Βασιλικών. Τελευταία έχει οξυνθεί η κατάσταση» αναφέρει στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας, Στέλιος Αποστόλου.

Τέλος, ο κ. Αποστόλου μίλησε για την εποχή προ κορωνοϊού και την μετέπειτα, όπου φέρεται πως η πανδημία δεν βοήθησε στην κοινωνικοποίηση των νεαρών ατόμων. «Ως δήμος Θέρμης πραγματοποιούμε προγράμματα συμβουλευτικής για γονείς και εκπαιδευτικούς. Πριν τον κορωνοϊό υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στους Συλλόγους Γονέων για το πως να συμπεριφέρονται τα παιδιά στην κοινωνία. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια έχει εξαλειφθεί ολόκληρη η προσπάθεια. Είναι ένα φαινόμενο κοινωνικής βίας. Βασικά, υπάρχει βία στα δημόσια κτίρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βανδάλισαν το Γενικό Λύκειο Κουφαλίων (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βανδάλισαν σχολείο στο δήμο Θέρμης (ΦΩΤΟ)

 Θεσ/νίκη: Δημόσιο ουρητήριο κατάντησε το Γαλεριανό Συγκρότημα (ΦΩΤΟ)

Λαζάρου: Έκκληση για την πλατεία Αρχαίας Αγοράς (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θεσ/νίκη: Αυστηρή σύσταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων για το… πάρκινγκ στον Ι. Ν. Αγ. Σοφίας

ΑΠΘ: Απομακρύνουν τα μπάζα, μετά τους βανδαλισμούς στη βιβλιοθήκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παπαϊωάννου για βανδαλισμούς: Αυτό δεν είναι δημοκρατία- Είναι τρομοκρατία της κουκούλας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΑΠΘ: Άγνωστοι ρήμαξαν τα πάντα στον χώρο εργασιών της νέας βιβλιοθήκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Οι βάνδαλοι ισοπέδωσαν τα πάντα – Πώς ήταν ο χώρος πριν την «επιδρομή» (ΦΩΤΟ)

Η ΕΑΥΘ για τα γεγονότα στο ΑΠΘ: Στα λόγια ευταξία, στην πράξη ανομία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top