Στάθης Ρούσσος: «Μίλα με τον λογιστή σου», η φράση που έχει πει καθένας από εμάς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του (VIDEO)

Στάθης Ρούσσος: «Μίλα με τον λογιστή σου», η φράση που έχει πει καθένας από εμάς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του (VIDEO)

Τον δεκάλογο του καλού λογιστή αποκαλύπτει μιλώντας στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRTimes.gr και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, ο Φοροτεχνικός – Λογιστής Στάθης Ρούσσος, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SR – Σ.Ι.Ρούσσος και Συνεργάτες ΑΕ, μιας εταιρίας που παρέχει ένα ευρύ φάσμα από φοροτεχνικές, χρηματοοικονομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες διαθέτοντας μια δυνατή επαγγελματική ομάδα 53 στελεχών και συνεργατών.

Ο κ. Ρούσσος μιλάει ακόμη, για τους νέους, για τα λάθη που κάνουν αναζητώντας εργασία, για τις ικανότητες που πρέπει να έχει ένας ηγέτης, αλλά και για το βιβλίο του “Μίλα με τον λογιστή σου”. «Είναι η φράση που έχει πει o καθένας από εμάς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του», λέει ο συγγραφέας. Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας και θα παρουσιαστεί την Τρίτη 25 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Αριστοτέλους 7), περιλαμβάνει 50 σταχυολογημένες ιστορίες (συλ)λογιστικής τρέλας. Και, όπως λέει ο συγγραφέας του, ήταν η αφορμή για μια γιορτή, για τα 50α γενέθλιά του, και για τον ίδιο μια διέξοδος από τα προβλήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος στη διάρκεια της πανδημίας και του πρώτου lockdown, όταν τα τηλέφωνα χτυπούσαν αδιάκοπα στα γραφεία των λογιστικών εταιριών. «Τότε, όλοι ήθελαν να μιλήσουν με τον λογιστή τους, έχοντας όποια σχετική ή εντελώς άσχετη απορία μπορείτε να φανταστείτε», τονίζει ο κ. Ρούσσος και προσθέτει: «Η καραντίνα ήταν δύσκολη για εμάς τους λογιστές. Μετά, όμως, αρχίσαμε να επανερχόμαστε στην κανονικότητα και είδαμε ότι τελικά η κανονικότητα δεν ήταν ποτέ η ίδια».

Προαναγγέλλει, επίσης, την έκδοση δεύτερου βιβλίου, ενώ αναφερόμενος σε αυτό που ήδη κυκλοφορεί τονίζει, πως, περιγράφει πραγματικές ιστορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, εργοδότες και εργαζόμενους, αλλά και τα «μυστικά» που πρέπει να γνωρίζει ένας νέος όταν βγαίνει στην αγορά εργασίας. Από την κατάρτιση του βιογραφικού μέχρι τις φιλοδοξίες και το κέφι για δουλειά.

«Κατάθεση» εμπειρίας στις σελίδες του βιβλίου

Η αγάπη του για τους νέους και η διάθεση του να βοηθήσει πάντα νέους ανθρώπους στην αναζήτηση εργασίας, τον οδήγησε σε ένα πρωτότυπο χόμπι, που ακολουθεί χρόνια τώρα. «Ένα από τα χόμπι μου είναι να βλέπω πάνω από 1.000 βιογραφικά τον χρόνο», λέει χαρακτηριστικά, «Δυστυχώς, ένα πολύ μικρό ποσοστό έχει πάνω από 6 με 7 στοιχεία από αυτά που ζητάω. Οι νέοι σήμερα παίρνουν ένα πτυχίο και δεν έχουν καταλήξει στο τι θέλουν να κάνουν, γιατί έχουμε μπερδέψει τη μόρφωση με την παιδεία». Στο βιβλίο του, καταθέτει τη δική του εμπειρία αλλά και την προσωπική του πορεία, η οποία προφανώς αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά, η οποία φαίνεται πως – λόγω του κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης – έχει χάσει τις φιλοδοξίες της. «Πάντα ήθελα να μεταλαμπαδεύσω κάποια από τα ‘’πιστεύω’’ μου στα νέα παιδιά και προσπαθώ να το κάνω καθημερινά και μέσα από τη δουλειά μου», σημειώνει ο φοροτεχνικός – λογιστής οποίος έχει δημιουργήσει μια από τις πλέον καινοτόμες εταιρίες του κλάδου με γραφεία στη Θεσσαλονίκη (στη Φράγκων 6-8 και στην Πολυτεχνείου 17Α), στην Αθήνα (Σκουφά 66), στη Βέροια (Μητροπόλεως 311) αλλά και στο Λονδίνο (31, Cavendish Square). «Στα παιδιά μου και στους νέους συνεργάτες μου οι οποίοι δεν έχουν προϋπηρεσία λέω το εξής: Από τα 20 μέχρι τα 30 πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις, στα 30 με 40 να το μάθεις καλά, στα 40 με 50 να το δουλέψεις και στα 50 με 60 να βγάλεις λεφτά», προσθέτει ο κ. Ρούσσος.

«Στη δουλειά είμαστε κρίκοι μιας αλυσίδας, μια ομάδα»

«Η επιτυχημένη πορεία της δικής μου εταιρίας οφείλεται σε πάρα πολλή δουλειά και χωρίς ωράριο. Εμείς δεν είχαμε ωράριο. Τώρα το πρώτο που ρωτούν οι νέοι είναι ποιο θα είναι το ωράριο και ποιος θα είναι ο μισθός τους. Ξεκινούν λανθασμένα, διότι πριν από πολλά χρόνια ο εργοδότης προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τον εργαζόμενο. Σήμερα, όμως, ο εργοδότης ψάχνει να βρει εργαζόμενους με προσόντα για τα οποία θα πληρώσει αυτά που πρέπει, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκει». Το βιογραφικό, όπως λέει χαρακτηριστικά, είναι «λαχείο». Οι ικανότητες ενός εργαζόμενου θα φανούν, τις πρώτες δύο εβδομάδες. «Το 50% το βλέπεις μέσα από το βιογραφικό, αλλά το υπόλοιπο 50% στην πράξη», αναφέρει. Για τον ίδιο, έχει ιδιαίτερη σημασία η ομάδα που τον πλαισιώνει και κερδίζει μαζί του τη μάχη της επιτυχίας καθημερινά. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία και στο πνεύμα ομαδικότητας. «Ποτέ δεν λέω “εγώ”, αλλά “εμείς”. Εγώ και συνεργάτες μου. Είμαστε κρίκοι μιας αλυσίδας. Αν σπάσει ένας κρίκος σπάει όλη η αλυσίδα. Η συνεργασία, εδώ στο γραφείο μας, είναι ορατή», λέει ο κ. Ρούσσος.

Το «πλυντήριο» της ψυχής

Πάντως, η έλλειψη προσωπικού, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο. «Αφορά σε όλα τα επαγγέλματα και όλους τους κλάδους», σχολιάζει ο κ. Ρούσσος, ο οποίος στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους νέους για τη σημασία της εργασίας. «Η δουλειά είναι το μεγαλύτερο “πλυντήριο” της ψυχής. Διαφορετικά αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα μόνος στο σπίτι και διαφορετικά στο γραφείο, γιατί “ξεπλένεσαι” στη δουλειά», τονίζει, ενώ αποκαλύπτει γιατί έχει στο γραφείο του τις φωτογραφίες πέντε προσωπικοτήτων: του Ρούσβελτ, του Ωνάση, του Ροκφέλερ του Ανιέλι και του Φεράρι.

Οι αριθμοί και ο δεκάλογος του καλού Λογιστή

Ο κ. Ρούσσος αναφέρεται, επίσης, στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, δηλώνει ερωτευμένος με τους αριθμούς και μοιράζεται με τους αναγνώστες του τον δεκάλογο του καλού λογιστή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη, την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη και γνώση, αλλά και τη διαρκή προσπάθεια για το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η επιτυχία δεν εξασφαλίζεται εύκολα, αλλά η αποτυχία μπορεί να σε πεισμώσει και να σου προσφέρει τη γνώση για να προσπαθήσεις ξανά. Προσθέτει δε, πως« η πίστη στους στόχους μας, μας οδηγεί στην επιτυχία», ενώ οι δυσκολίες είναι εκείνες που «σε σκληραγωγούν».

Μιλάει ακόμη για την πορεία της οικονομίας, για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και για την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου ζει και έχει ως έδρα της επιτυχημένης του επιχείρησης και για την οποία οραματίζεται ένα πιο ευοίωνο μέλλον.

Τέλος, ο κ. Ρούσσος αναφέρεται στη παρουσίαση του βιβλίου «Μίλα με τον λογιστή σου» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Αριστοτέλους 7). Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα παρουσιάσουν οι: Δημήτρης Γούλιας, Επιμελητής βιβλίου «Άνθρωπος 4.0» / Οικονομικός Αναλυτής ΣΕΒΕ, Χαρούλα Χριστοδούλου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας, Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου, Ειρήνη Κόντρα, Coach, Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης. Αντιπρόεδρος Marketing Club Greece και Χριστίνα Κανατάκη, Δημοσιογράφος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θέλουμε μια Βουλή με πολλές Ζωές μέσα! (VIDEO)

Κώστας Ζουράρις: Ο ΠΑΟΚ είναι ο ορισμός της αθανασίας! (VIDEO)

Στέλιος Κούλογλου: Κατέρρευσε ο μύθος του αποτελεσματικού διαχειριστή Μητσοτάκη (VIDEO)

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Το πρόβλημα δεν είναι η αναπηρία αλλά το πώς αντιμετωπίζεται η διαφορετικότητα (VIDEO)

Pfizer: Σε εξέλιξη το πλάνο στελέχωσης του νέου παγκόσμιου Τμήματος για την ασφάλεια φαρμάκων στη Θεσσαλονίκη

Γ. Μασούτης: Είμαστε ικανοποιημένοι με λιγότερα κέρδη – Θέλουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Γ. Βοϊδονικόλας: Στο Beverly Hills ο  Έλληνας γιατρός που διαπρέπει στις μεταμοσχεύσεις (ΦΩΤΟ – VIDEO) 

Τηγανητές πατάτες στο Διάστημα με «σφραγίδα» ΑΠΘ – Το GRTimes στην «καρδιά» του Τμήματος Χημείας με «ξεναγό» τον Θ. Καραπάντσιο (VIDEO)

Λουκία Σαράντη: Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και προς την κοινωνία και προς τα μέλη μας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Number one» η Ελλάδα στο ενεργειακό πακέτο μέτρων (VIDEO)

Ν. Μηταράκης: Εργαλειοποιούν τις νησίδες επειδή ο φράχτης στον Έβρο δεν μπορεί να παραβιαστεί (VIDEO)

Μ. Συρεγγέλα: Πρέπει να εφαρμόσουμε την ισότητα παντού και να αποφύγουμε τα στερεότυπα (VIDEO)

Στ. Πέτσας: Πιστεύω σε ένα πολύ πιο φωτεινό μέλλον για την αυτοδιοίκηση (VIDEO)

Ellen Germain: Άρρηκτα συνυφασμένες η εβραϊκή και η ελληνική ιστορία στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Π. Τσακλόγλου: Νέα οικονομική κρίση αν ξαναγυρίσουμε στη λογική του λεφτόδενδρου (VIDEO)

Jeff Lansdale: Ο καλύτερος καθηγητής είναι η Φύση (VIDEO)

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top